Akyurt Rehberi

Akyurt 06.09.2020, 13:31
Akyurt Rehberi

Akyurt Gezilecek Yerler

Akyurt Ankara şehir merkezine yakın olan bir noktada yer alır. Gezi noktaları ilgi çekicidir ve değerlidir. Düz bir arazi üstünde yer alır ve Akyurt ilçesinin en büyük değeri Esenboğa Havalimanı’na yakın olmasıdır. Bölgede bir de sanayi kuruluşları çok sıktır. Eski bir tarihe sahip olan Akyurt’ta Balıklıhisar Köyü Höyüğü ile Kızıleşik Tümülüsü gezi rehberine mutlaka eklenmelidir. Hitit ve Frig dönemlerine ait kalıntılar Balıklıhisar Köyü Höyüğü’nde bulunurken Roma dönemini merak edenler için de Kızıleşik Tümülüsü gezilecek önemli alanlardır.

Akyurt Halkı Nasıldır?

Akyurt halkı genellikle sevecen ve sakin olarak tanımlanır. Önceleri şirin bir köyken Esenboğa Havalimanı ile oldukça hızlı bir gelişim gösteren Akyurt’ta halk gelenleri sıcak karşılar ve misafirperverdir.

Akyurt Tarihi

5000 yıl öncesine dayanan bir tarihe sahip olan Akyurt Roma döneminden kalma Krallar Yolu üstünde bulunduğundan dolayı çeşitli yapılara sahiptir. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı tarihlerine tanıklık eden Akyurt; 1928 yılında ilçe olarak kayıtlara geçmiştir. 1402 senesindeki Ankara Savaşı’na yer sahipliği yapan Akyurt’un ilk yerleşim alanı 1463’te Ravlı Köyünde oluşturulmuştur. Birde Kurtuluş Savaşı sırasındaki Karadeniz üzerinden ülkeye getirilen cephaneliklerin aktarıldığı alandır.

Akyurt İlçesinde Ne Alınır?

Akyurt’un meyve ağaçları oldukça meşhurdur. Bu yörede bölgeye ait meyvelerin hepsini bulmak mümkündür. Organik olarak satılan meyveler ile yöreye özgü el sanatları satın alınabilir.

Akyurt Ankara Arası Kaç Kilometre?

Akyurt Esenboğa Havalimanı’na yakındır. İlçeye havalimanı yakın olduğundan dolayı tüm illerden ulaşım kolaydır. Ankara Merkez’e inmek isteyenler dolmuşla bile seyahat edebilirken İstanbul’a ortalama olarak 500 km uzaklıktadır. Ankara ile Akyurt arasındaki mesafe de yaklaşık olarak 37 kilometredir.

Akyurt Yol Tarifi

Akyurt’un avantajı havalimanına yakın olmasıdır. Akyurt’a ayrıca trenle gelmek de mümkündür. Sinop, Kastamonu ve Çankırı’ya giden yollar bulunmaktadır.

Akyurt İlçesi Özellikleri

Akyurt ilçe olarak eski bir tarihe sahiptir. Yöresel yemekleri, meşhur meyve ağaçları ve daha birçok görülmeye değer tarihi yapılarıyla kendine hayran bırakan güzelliğe sahiptir. Yöreyi ziyaret edenlerin tatması gereken belirli lezzetler vardır. Bunların arasında Ankara Tava, Entekke Böreği, Tamtak Tiridi, Kuru Köfte, Öllüğün Körü, İnceğiz Çorbası en meşhur olanlardır.

Akyurt Posta Kodu

Ankara Akyurt Posta kodu 06750 olarak belirlenmiştir.

Akyurt Nüfusu Kaçtır?

Ankara Akyurt nüfusu son sayımla birlikte 36.123 olarak belirlenmiştir. Kilometrekare başına 96,845 kişi düşmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11