7. Şubesini Altındağ’da Açtı

Ankara Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmetini sürdüren “Başkent Market”lerin şube sayısı artıyor.

Altındağ 15.09.2021, 16:54 İrem Durak
7. Şubesini Altındağ’da Açtı

7. Şubesini Altındağ’da Açtı

Ankara Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmetini sürdüren “Başkent Market”lerin şube sayısı artıyor. Ankara’daki 17 üretici kooperatifi ve birliği tarafından üretilen 750’yi aşkın doğal ve yöresel ürünün taze ve uygun fiyatlar ile satıldığı Başkent Market’in yedinci şubesi Dışkapı’da açıldı.

Başkent Market ve Başkent Büfe’ler Ankara genelinde giderek yaygın hale geliyor.

Başkent Market’in yedinci şubesi 14 Eylül 2021 tarihinde Altındağ Ziraat Mahallesi Ömer Halis Demir Caddesi No: 2/1 Dışkapı adresinde hizmete açıldı.

Hizmet ağını genişleterek Altındağ’da hizmet vermeye devam eden Başkent Market Dışkapı şubesinde Ankara’daki 17 üretici kooperatifi ve birliği tarafından üretilen 750’yi aşkın doğal ve yöresel ürünün satışını gerçekleştirecek. Aynı biçimde de Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ekmek ve unlu mamulleri de raflardaki yerlerini alacak.

Başkent Market aracılığıyla şimdiye kadar 9’u kadınlar tarafından kurulmuş olan 14 kooperatif ile 3 üretici birliğinden 50 milyon TL’yi aşmış olan doğal ve yöresel ürün alınmıştı. Uygulama ile kurulan üretici kooperatiflerinde istihdam edilen kişi sayısı, üyeleri ile beraber 900’e çıkarken yerinde istihdam sağlanarak şehre göçün de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Hizmet Ağı Yaygın Hale Geliyor

Başkent Market’in Dışkapı şubesinin açılışını Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Gönenç ve Genel Müdür Yardımcısı Mete Şenocak gerçekleştirdi.

40 senelik tecrübe ile hizmet ağını genişletip Ankara halkına en iyi hizmeti sunduklarını ifade eden Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu gerçekleştirdiği konuşmada, “29 Nisan 2020’de Etimesgut’ta ilk şubesini açarak başlattığımız hizmet ağını her geçen gün genişletmeye devam ediyoruz. Bugün yedinci şubesini Dışkapı’da açtığımız Başkent Marketimizin Başkentli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mansur Yavaş başkanımızın hayata geçirdiği ‘Kırsal Kalkınma’ projesinin en önemli ayağını oluşturmuş olan Başkent Market uygulamasında önemli mesafe kat ettik. Başkent Market projesi ile üreticiler ile tüketiciler arasında aracı ve komisyoncuları ortadan kaldırıp kısa tedarik zinciri kurduk. Kasap reyonlarımızda Çubuk ve Kahramankazan’dan tedarik etmiş olduğumuz et ürünlerinin de satışını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hem üreticiler hem de tüketiciler kazanmış oluyor” şeklinde konuştu.

Bölge Sakinlerinden Tam Not

Başkent Market’in yeni şubesinin açılışına yoğun bir ilgi gösteren bölge sakinleri duygularını şu sözlerle açıkladılar:

-Kemal Koçer: “Daha önce alışverişimi buradan yapmamıştım. Çok güzelmiş burası, seçenek fazla. Erişteler dikkatimi çekti, eşim evde yapmak için uğraş veriyordu artık buradan alırız. Çok memnun kaldım.”

-Nejla Ünlüer: “İlk kez geliyorum. Açılışı görünce bakmak istedim. Memnun oldum gördüğümde de, erişte, tarhana gibi evde en fazla tüketilen gıdalar bulunuyor. Çok iyi oldu, hayırlı işler diliyorum.”

-Uğur Talyak: “Yeni şubeyi geziyorum. Bildiğimiz bir yer, temiz ve güvenilir ürünlerin bulunması biz tüketiciler açısından oldukça önemli. Mansur Başkan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vatandaşlar için bu tarz yerlerin her geçen gün yaygınlaşmış olması çok güzel.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08