Altındağ Gezilecek Yerler, Altındağ Nüfusu ve Altındağ Posta Kodu

Altındağ ilçesi özellikleri nelerdir? Ankara'nın Altındağ ilçesini tanıyalım.

Altındağ 09.09.2020, 22:02 09.09.2020, 22:05
Altındağ Gezilecek Yerler, Altındağ Nüfusu ve Altındağ Posta Kodu

Altındağ Gezilecek Yerler

Altındağ Ankara’nın şu ana kadar bilinen en eski yerleşim yeridir. Çengelhan, Pirinç Han, Cenabi Ahmet Paşa Camii, Zincirli Cami, Kurşunlu Cami, Ahi Şerafettin Külliyesi, Hacı Bayram Camisi, Ankara Kalesi, Augustus Tapınağı, Roma Hamamı, Julianus Sütunu, Altındağ Festivalleri ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Buram buram tarih kokan bu ilçede mutlaka görülmesi gereken yerler ve en çok merak edilenler de müzeler olmaktadır. Yakın tarihe de tanıklık eden bu müzeler Ankara’nın gezilmeye ve görülmeye değer alanlarıdır.

Altındağ Halkı Nasıldır?

Eski yerleşim yeri olan Altındağ’da gecekondu yerleşimi oldukça yaygındır. Büyük ölçekte göç alması orada yaşamaya başlayanların gecekondulaşmayı artırmasına sebep olmuştur. Sosyal ve teknik olanakların daha kısıtlı olduğu söylenebilmektedir.

Çingene ve roman gibi etnik kökene sahip olanlar belirli alanlarda toplanmıştır. Altındağ halkı genel olarak göç alan yabancı insanlardan oluşmakta ve biraz daha sosyal, ekonomik ve eğitim alanlarında daha kısıtlı bir yer olarak tanımlanmaktadır.

Altındağ Tarihi

1953 senesinde Altındağ ilçesi kurulmuştur. İlk şehir merkezi olarak bilinir. Birçok tarihi yapı bünyesinde mevcuttur ve ilk çağlardan bu yana insan topluluklarının, farklı ırkların yaşam alanı haline gelmiştir. Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir merkez olarak bilinmiştir.

Altındağ İlçesinde Ne Alınır?

Altındağ ilçesinde eski ve tarihi yapılar meşhur olduğu için bu yapıları andıran maketler ve el sanatları süsler almak doğru bir tercih olacaktır.

Altındağ Ankara Arası Kaç Kilometre?

Şehir merkezine 20 km mesafede yer alır. Altındağ Tepesi sayesinde bu ilçe adını almıştır.

Altındağ Yol Tarifi

Ankara’dan Altındağ’a otobüs ve metro hatları bulunmaktadır. Uzaklık olarak yaklaşık 30 km mesafede Çankaya ilçesine uzaktır. İstanbul’dan ise uzaklık yaklaşık olarak 570 km’dir.

Altındağ İlçesi Özellikleri

Altındağ tarihe tanıklık eden köklü ve sağlam bir geçmişe sahiptir. Gecekondulaşma oranı yüksek olan bu ilçede genellikle göç eden kişiler bulunsa da Roman ve Çingene halkın daha çok yaşadığı görülür. Gezilecek alanları çok fazladır ve özellikle camilerin bölgede yoğunlaştığı görülür. İlçe olarak ilk merkezi alandır.

Altındağ Posta Kodu

Ankara Altındağ Posta Kodu 06080 olarak tanımlanmıştır.

Altındağ Nüfusu Kaçtır?

Ankara Altındağ nüfusu son verilere göre 389.510 olarak belirlenmiştir. Kilometrekare başına 2.465,253 kişi düşmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01