Altındağ’ın altın ayakkabıcıları

Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediyesi Şair Baki Kültür Merkezi’nde kurulmuş olan ayakkabı imalat atölyesinde farklı firmalar için ayakkabı dikimi gerçekleştiriyor.

Altındağ 14.07.2022, 20:30 14.07.2022, 19:06 İrem Durak
Altındağ’ın altın ayakkabıcıları

Altındağ’ın altın ayakkabıcıları

Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediyesi Şair Baki Kültür Merkezi’nde kurulmuş olan ayakkabı imalat atölyesinde farklı firmalar için ayakkabı dikimi gerçekleştiriyor. Günde 200’e kadar ayakkabı imali gerçekleştiren kadınlar, “Hem çok keyifli zaman geçiriyoruz hem de aile bütçemize katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde açılan kurslarda yeni yeteneklerini ortaya çıkaran kadınlar artık ayakkabı konusunda da uzman hale geldi. Kadınlar, ‘ayakkabı işinde de varız’ demeye başladılar. Şair Baki Kültür Merkezi’nde kurulu olan ayakkabı imalat atölyesi, Altındağlı kadınlardan büyük bir ilgi gördü. Burada farklı ayakkabı firmalarına ayakkabı dikimi yapan kadınlar, günde 140 ile 200 arası ayakkabı imali gerçekleştiriyor. 10’u aşkın kişinin yer aldığı atölyede kadınlar, ayakkabıyı saya şeklinde üretiyor son halini ise üretim yaptıkları firmalar veriyor. Atölye sayesinde kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Ayakkabı atölyesi sayesinde yeni bir meslek öğrenen Altındağlı kadınlardan birisi de üç çocuk annesi Hatice Akbayrak(47). Atölyenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Akbayrak, makinalara ve dikişe olan sevgisinin kendisini bu atölyeye yönlendirdiğini belirtti. Akbayrak şöyle konuştu: “Daha önce bahçe mobilyaları tekstili ve pet kıyafetleri dikim atölyelerinde de çalıştım. Dikiş dikmeyi ve makinaları çok seviyorum. Çok keyif alıyorum. Atölyede arı gibi çalışıyoruz. Arkadaşlarımla aile gibi olduk. Burada kendimi geliştiriyorum. Önce beynimi ve ruhumu dinlendiriyorum. Bana terapi gibi oluyor. Bunların yanında bir de maddi getirisi var tabii. Bizi çok mutlu ediyor. Bize bu imkânları sunan herkese çok teşekkür ederim.”

FİRMALAR ÇOK MEMNUN

25 yaşındaki Hafsa Değerlioğlu da atölye sayesinde hayatı değişen kadınlardan. Üç aydır ayakkabı atölyesinde çalıştığını anlatan Değerlioğlu, başlarda çok zorlansa da şimdi keyifle çalıştığını kaydetti. Değerlioğlu şunları söyledi: “Ayakkabı imalatı değişik bir iş. Çeşitli firmalardan bize malzeme geliyor, ayakkabıların üst kısımlarını biz dikiyoruz. Başlarda itiraf etmeliyim ki çok zorlandım. Dikiş yapma ve kullanılan kimyasal maddeler beni biraz zorladı. Çok değişik bir iş. Bir ay eğitimini aldık. Firmalardan ustalar geldi, bize işi öğrettiler. Şimdi kimsenin yardımı olmadan işimizi rahatlıkla yapabiliyoruz, çok hızlı ve iyi işler çıkarıyoruz. Firmalar bizden çok memnun. Bu zamana kadar 10 farklı model çalıştık. Şu anda iki yeni model üzerinde çalışıyoruz. Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Hem çok keyifli zaman geçiriyoruz hem de aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Burada kazandığı paralarla çocuğunu okula gönderenler, çeyiz alanlar, yatırım yapanlar var. Hayatımız her geçen gün olumlu yönde gelişmeye devam ediyor. Atölyede kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Bize bu imkânları sunan Altındağ Belediyesi’ne ve Başkanı’mız Asım Balcı’ya çok teşekkür ederim. Evde boş boş oturan herkese, tüm genç kızlara bu tarz atölyelerde meslek öğrenmelerini tavsiye ederim.”

DESTEKLEMEK İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPIYORUZ

Bugüne kadar Altındağlı kadınların, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde edindikleri bilgi ve becerileri maddi kazanca dönüştürmesi için büyük destek verdiklerine dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şunları söyledi: “Altındağlı kadınlarımız çok becerikli. Pek çok alanda ortaya koydukları yeteneklerini kazanca dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları vardı. Biz de kendilerini bu konuda desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Çünkü el emeği bizim için çok değerli. Fikir üretiyor, projeler geliştiriyor, maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Kadınlar da onlara sağladığımız imkânları en iyi şekilde değerlendiriyor, verilen desteği arkalarına alarak başarıdan başarıya koşuyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ellerine ve emeklerine sağlık.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12