Ankara Altındağ Pazar Yerleri ve Günleri

  Ankara'da Altındağ ilçesinde haftanın her günü farklı semtlerde kurulan birçok semt pazarı bulunmaktadır. Altındağ Belediyesi vatandaşların kısa süre içerisinde ekonomik alışveriş yapabilmesi için birçok yeni pazar yeri kurmuştur. Ankara Altındağ da pazar yerleri nerede ve hangi günler pazar kuruluyor, detaylar haberimizde.

Altındağ 10.02.2022, 12:56 Mehmet Kurt
Ankara Altındağ Pazar Yerleri ve Günleri

 

    Altındağ Belediyesi tarafından dizayn edilen ve rahatlığı düşünülen Pazar yerlerinin içeriği de vatandaşları oldukça mutlu etmektedir. Birçok semt pazarından değişik olarak gereksinim duyulan her türlü ürünün rahat bir şekilde bulunabildiği semt pazarlarında fiyatlar da oldukça uygun olmaktadır. Altındağ Belediyesi tarafından son dönemde yeni açılmış olan Pazar yerlerinden bazıları korona virüs sürecinde kapatılmış ya da farklı kısıtlamalara maruz bırakılmıştır. Korona virüsün yayılımının engellenmesine yönelik alınmış olan tedbirlerden biri de pazar yerlerinin kapatılması olmuştur. Sürecin normal hale gelmesi ile birlikte birçok Pazar yeri tekrardan açılmaya başlanmıştır. Altındağ semt pazarları da farklı ürünleri ve ucuz fiyatları ile aktif olarak yeniden hizmete açılmıştır.

    Ankara’da birçok Pazar bulunmaktadır. Özellikle Altındağ pazarları vatandaşların yoğun ilgisini çekmekte ve fiyatların da her bütçeye göre olması da cazip gelmektedir. Pazarlarda her türlü ihtiyacın karşılanabilmesi özellikle vatandaşlar açısından oldukça önemlidir. Altındağ’da haftanın her günü farklı güzergahlarda pazarlar bulunmaktadır. Yıldırım Beyazıt-Dışkapı, Aydınlıkevler, Hasköy, Siteler, İskitler semtlerinde farklı günlerde kurulmaktadır. Peki diğer pazarlar hangi ilçelerde kurulur?

     Mamak, Yenimahalle, Pursaklar, Sincan, Çankaya, Beypazarı, Nallıhan, Gölbaşı ve Kahramankazan ilçelerinde semt pazarları da kurulmaktadır. Haftanın her günü farklı bölgelerde kurulan bu pazarlar halkın yoğun ilgisini çekmektedir. Pazarların kurulmasında hava şartları, pandemi süreci gibi faktörler etkili olabilmektedir. Pazar günlerinin nerede ve hangi tarihte kurulacağını internetten ve duyurulardan öğrenmek mümkündür.

    Pazarlarda giyimden gıdaya kadar çeşit çeşit ürünler vatandaş için satılmaktadır. Pazardan alışveriş yapanlar fiyatların marketlere ve diğer mağazalara göre daha hesaplı olduğunu söylemektedir. Ayrıca pazarlara günübirlik gelen sebze ve meyveler sağlık açısından da doğru seçim olmaktadır. Vatandaşlara cazip gelen noktalardan biri de organik ürünleri pazarlarda daha kolay bulabilmektir.  Ankara bu bakımdan oldukça şanslı şehirlerimizden biridir. Neredeyse her ilçesinde farklı günlerde ve yerlerde pazarlar kurulmaktadır. Hava şartları ve hastalıktan ötürü bu günler değişiklik gösterebilmektedir.

Ankara Altındağ'da Hangi Günler Hangi Semtte Pazar Var?

    Ankara şehrinde Altındağ ilçesinde aktif olarak kullanılmakta olan birçok semt pazarı yer almaktadır. Altındağ semt pazarları şu şekilde sıralanabilmektedir:

Baraj Semt Pazarı

Adres: Muhtarlık Yanı 11.Etap Girişi

Pazar Günü: Pazartesi

Karapürçek Semt Pazarı

Adres: Karapürçek Mah. 309. Cadde No:51

Pazar Günü: Salı

Doğantepe Semt Pazarı

Adres: Doğantepe Mahallesi 2. Cadde üzeri

Pazar Günü: Salı

Aydınlıkevler Semt Pazarı

Adres: Aydınlıkevler Mah. İstinye ve Göveren Sokaklar arası

Pazar Günü: Salı

Battalgazi Semt Pazarı

Adres: Alemdağ Mahallesi 6. Cadde ile 1. Cadde arası

Pazar Günü: Çarşamba

Güneşevler Semt Pazarı

Adres: Güneşevler Mahallesi Malazgirt Caddesi 20-26. Sokaklar arası

Pazar Günü: Çarşamba

Başpınar Semt Pazarı

Adres: Başpınar Mahallesi Orhan Kemal Caddesi 68-69. Sokaklar arası

Pazar Günü: Perşembe

Site Yıldız Semt Pazarı

Adres: Ali Ersoy Mah. 61-67-38-84. Sokaklar arası

Pazar Günü: Cuma

Aydınlıkevler Semt Pazarı

Adres: Aydınlıkevler Mah. Şehit Cemalettin Caddesi Üzeri

Pazar Günü: Cumartesi

İskitler Semt Pazarı

Adres: Tesviyeci Sokak ile Seçim Sokak arası

Pazar Günü: Cumartesi

Örnek Semt Pazarı

Adres: Hızır Reis Caddesi Pamuk Sokak Üzeri

Pazar Günü: Pazar

Gülpınar Semt Pazarı

Adres: Yıldıztepe Mah. 166. Cad.No:23

Pazar Günü: Pazar

Beşikkaya Semt Pazarı

Adres: Beşikkaya Mahallesi 459-458-461. Sokaklar arası

Pazar Günü: Pazar

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01