Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Ankaralı Siyasetçiler

Ankara

Ankara doğumlu olan ve siyasete girmiş olan kişileri listeledik.

Ankara’da bugüne kadar birçok siyasetçi, sanatçı, yönetmen, sporcu ve daha birçok alanda kişiler yetişmiş ve görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir. Özellikle siyasetçiler için Ankara’da doğmak ve yaşamak büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Yakın tarihe en çok tanıklık eden ve Ankara’nın sorunlarına çözüm getirmek için uğraşan siyasetçiler başarılı olmuştur. Ankara şu anda olduğu gibi geçmişten bugüne birçok siyasetçiye ev sahipliği yapmış ve yapmaktadır. İşte bugüne kadar Ankara’da doğup siyasetçi olan Ankaralılar.

Ankaralı Siyasetçilerin İsimleri

Siyasetçiler bugüne kadar hem Cumhuriyet Döneminden önce hem de Cumhuriyet Döneminden sonra ülke yararına birçok fayda sağlamıştır. Ankaralı siyasetçiler de Ankara ve Türk siyasi tarihine geçen birçok hadisede yer alırken bazıları hafızalara kazınmayı başarmıştır. Birçok tarih kitabında isimleri geçmektedir.

Bir kısmı Cumhuriyet Döneminden önce Milli Mücadele yanlısı olmuş ve ülkenin geleceğini kurtarmak adına radikal kararlar almıştır. Ankara’da olmanın ve tarihi olaylara tanık olmalarının da avantajıyla olaylara daha çabuk bir şekilde müdahil olarak ülkeyi içine düştüğü durumdan kurtarmak için birlikte siyasi olarak savaşmışlardır. İşte cesur Ankaralı Siyasetçiler.

Faik Öztrak (1954 doğumlu siyasetçi) Ziya Selçuk Yusuf Ziya Yağcı Yiğit Köker Yavuz Öbekçi Yaşar Yıldırım Volkan Bozkır Tülay Öney Tunç Soyer Taşpınarlı Hacı Atıf Talat Sönmez Şevket Bülend Yahnici Şemsettin Bayramoğlu Şakir Kınacı Şafak Pavey Süreyya Sadi Bilgiç Suphi Gürsoytrak Sungur Savran Serdar Savaş Selçuk Öztürk Ruhi Açıkgöz Rifat Araz Rıza Ulucak Raşit Börekçi Ramiz Eren Osman Coşkunoğlu Onur Kumbaracıbaşı Oğuz Aygün Nurdan Şanlı Nevzat Yalçıntaş Nejat Arseven Müsavat Dervişoğlu Mücahit Pehlivan Muzaffer Baştopçu Murat Zorluoğlu Murat Özçelik Murat Kurum Murat Bakan Muhlis Bayramoğlu Merve Kavakcı Melih Gökçek Mehmet Rifat Börekçi Mehmet Rasim Aktar Mehmet Cihat Özönder Mansur Yavaş Kubilay Uygun Kerem Yavaşça Kemal Kabataş Kamil Erdal Sipahi Kadir Ramazan Coşkun İrfan Köksalan Hıfzı Oğuz Bekata Hasan Doğan (siyasetçi) Hamdi Bulgurlu Halil Şıvgın Halil Eldemir Hakkı Öznur Hakkı Akalın Hakan Tartan Hakan Fidan Hakan Dalokay Hacı Mustafa Beynamlı Gülsün Bilgehan Göksel Kalaycıoğlu Gökberk Ergenekon Gamze Taşcıer Fuat Börekçi Fikret Kuytak Fevzi Daldal Fethi Doğançay Feridun Şakir Öğünç Faruk Şen Faruk Loğoğlu Erhan Işıl Erdal İnönü Enver Öktem Enver Demirel Emin Halim Ergun Dağıstan Binerbay Birkan Erdal Beyhan Cenkçi Beril Dedeoğlu Aysel Baykal Aylin Nazlıaka Ayfer Yılmaz Aydın Menderes Atilla Sav Arif Çubukçu Alptekin Cevherli Alp Altınörs Ali Kütükçüoğlu Ali İhsan Arslan Ali Bozer Ali Babacan Ahmet Selim Yurdakul Ahmet Sadri Hattuza Ahmet Sabit Kocabeyoğlu Ahmet Hazım Börekçi Ahmet Berat Çonkar Abdurrahman Savaş Abdullah Gedikoğlu Abdullah Çalışkan
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.