Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Kredi Notu Nedir?

Ekonomi

Kredi notuna nasıl bakılır? Kredi notu nasıl öğrenilir? Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir? Kredi notu en az kaç olmalı? E devlet kredi notu sorgulama nasıl öğrenilir? Kredi puanı nasıl artar? KKB puanı kaç günde güncellenir? Risk raporu ne zaman güncellenir? Kredi puanı sorgulama puan düşürür mü? Kredi puanı her ay ne kadar sürede yükselir? Hangi banka kaç puanla kredi veriyor? Kredi sicili kaç yılda temizlenir? Ücretsiz kredi notu nasıl öğrenilir? Faturalar kredi notunu etkiler mi? KKB Kredi Notu Nedir? Kredi notu nasıl öğrenilir Ziraat? Akbank kredi notu nasıl öğrenilir? Vakıfbank Kredi notu nasıl öğrenilir? Kredi çekmek için kaç puan gerekir? Kredi risk raporunda neye bakılır? Finansbank kredi notu nasıl öğrenilir?

Çoğumuz bazı borçlarımızı ödeyebilmek için ya da araba veya ev almak için kredi çekme ihtiyacında bulunuruz. Bunun içinde bankaya giderek kredi başvurusunda bulunuruz. Ancak gittiğiniz zaman eğer daha önce kredi çektiyseniz ya da kredi kartı kullanıp da ödemelerinizi geciktirdiyseniz kredi notunuz düşük olmuş olur ve maalesef krediniz onaylanmaz.

Kredi Notu Nasıl Belirlenir?

Bankalar size kredi verirken referans aldıkları bir puanlama sistemleri olur. Örnek vermiş olursak 1’den 2000’e kadar puan verilmiş olan sistemde 1 en fazla, 2000 ise en az risk taşıyan puandır.

Mesela puanınız 450 ise yapmış olduğunuz kredi başvurunuzun olumsuz olması büyük bir ihtimaldir. Bunun için kredi notu belirlerken etkili olan faktörleri bilmeniz sizin için yararlı olacaktır.

Kredi Notunu Belirleyen Faktörler Mevcut olan hesabınızı ve borç durumunuzu takip etmeniz gerekmektedir. Kredi kullanım yoğunluğunuza bakmanız gerekmektedir. Kredili ürün ödemelerinizin zamanında yapılmış olması gerekmektedir. Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Öncelik olarak mobil uygulamanıza girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında “Krediler Menüsü” ne girmeniz gerekecek ve oradan da “Kredi Risk Raporu” alarak bütün geçmiş dönem verilerini içermiş olan Findeks Kredi Notunuzu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Sadece kredi notunuzu değil aynı zamanda da ödenmemiş olan borçlarınızı da öğrenmiş olursunuz.

Kredi Notumu Nasıl Yükseltebilirim? Öncelikle ek hesap kullanmayı düşünebilirsiniz. Ek hesap sayesinde acil nakit ihtiyaçlarınızı bankaya ödemek koşulu ile kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta ise ek hesabınızı gününde geciktirmeden ödemeniz gerekecektir. Çünkü bu sayede kredi notunuz düşmeyecektir. Kesinlikle düzenli bir şekilde ödeme yapmanız gerekmektedir. Eğer birikmiş borçlarınız varsa maalesef kredi notunuz düşüşe geçecektir. Alışverişlerinizde kesinlikle kredi kartı kullanmaya özen gösterin. Her kredi kartı işlemi sayesinde aktif bir kullanıcı olduğunuz gözükür ve böylece kredi notunuz yükselmiş olur. Eğer kredi kartı kullanımınız yoğun ise bu sayede de borçluluk oranınız artmış olsa bile ödeme geçmişinizin düzenli olması sayesinde kredi notunuz yükselecektir. Ve nadir kredi kartı kullanmış birine nazaran notunuz yüksek olacaktır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.