ABB’den Afet Farkındalık Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların afet ve acil durumlara hazırlıklı olması ve farkındalık düzeylerinde artış oluşturulması için eğitim atağına geçti.

Ankara 21.05.2022, 14:21 İrem Durak
ABB’den Afet Farkındalık Eğitimi

ABB’den Afet Farkındalık Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların afet ve acil durumlara hazırlıklı olması ve farkındalık düzeylerinde artış oluşturulması için eğitim atağına geçti.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan “Mahalle Bazlı ve Apartman Görevlileri Afet Farkındalık Eğitimi”nin bitirilmesinden sonra şimdi de muhtarlara yönelik afet farkındalık ve ilk yardım eğitimleri veriliyor.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlere karşı vatandaşları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için başlattığı eğitim çalışmalarına devam ediyor.

    Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Afet Teknolojileri İzleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, şehrin tüm paydaşlarını kapsamakta olan mahalle bazlı ve apartman görevlilerinden sonra şimdi de Ankaralı muhtarlara yönelik afet farkındalık ve ilk yardım eğitimleri veriyor.

GÜRLER: “GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIMIZ BİR EĞİTİM PROGRAMI SÜRDÜRÜYORUZ”

    Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu’nda düzenlenen eğitim programına katılan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler toplum çapında farkındalık oluşturarak vatandaşları afetlere hazır hâle getirmek istediklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bugüne toplumun farklı sosyal katmanlarına afet farkındalık eğitimleri veriyoruz. Daha önceki eğitimlerimiz hatırlarsınız apartman görevlileri, kent konseyleri ve üniversite öğrencilerine yönelikti. Şimdi de yeni bir hedef kitleyle beraberiz. Çok yaygın bir şekilde Türkiye'nin dört bir yanında duyarlılık yaratacak özellikle Başkent’te Ankara'nın merkezinde muhtarlarımızla başlayan aynı zamanda geniş duyarlılık yaratacağımız geniş kitlelere ulaşacağımız bir eğitim programını sürdürüyoruz. Buradaki eğitimlerimiz aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile yaptığımız görüşmelerle içeriği zenginleştirilmiş yeni kapsamlar eklemiş biçimde. Bu programlarımızla yalnızca afetlere ilişkin duyarlılık değil daha geniş kapsamda ekoloji duyarlılıkları, iklim bilinci, doğa sevgisi gibi çok geniş kapsamlı nitelikli bir eğitim programını da sürdüreceğiz. Ankara'nın dört bir yanındaki muhtarlıklarımıza ve onlar sayesinde de köydeki farklı sosyal katmanlara ulaşmak istiyoruz.”

      Afet farkındalık eğitim programına katılan Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yılmaz da, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu afet farkındalık ve ilk yardım eğitimlerinden muhtarlarımızı yararlandırmak istedik. Başkent Muhtarlar Federasyonu ve diğer muhtarlar dernek başkanlarımızla bu konuyu paylaştık. Muhtarın bu konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamak için böyle bir eğitim planladık koordine sağlayarak.”

DEVAM EDEN EĞİTİMLERE KATILAN GÖNÜLLÜLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

    “Muhtara Yönelik Afet Farkındalık Eğitimi Programı”na yoğun katılım gösteren Başkentli muhtarlar da acil durumlarda yaşanan zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmek istediklerini ifade ederek,  düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Nurten İşçi (Çankaya Güzeltepe Mahalle Muhtarı): “Ülkemiz fay hatları üzerinde olduğu için Büyükşehir’in bu çalışmalarını olumlu buluyorum. Çok katkı verdiğini görüyorum el birliğiyle çalışmalara katılıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız.”

-Remziye Erdoğan (Kavacık Subayevleri Mahalle Muhtarı): “Eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum, onun için geldim. Olması gereken bir eğitim, umuyorum faydalı olacaktır.”

-Muhabbet Alkaş (Keçiören Emrah Mahalle Muhtarı): “Eğitimlerin gerekli olduğunu düşünüyorum. Doğal afetlere karşı kendimi güçsüz hissediyorum, ne yapabilirim diye koşa koşa geldim.”

-Hatice Çalışkan (Keçiören Çiçekli Mahalle Muhtarı): “Gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyorum. İyi ki böyle bir şey düşünülmüş. Bizler halkla iç içeyiz. Bilgi sahibi olarak nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyordum.”

-Zeynep Yıldırım (Basınevleri Mahalle Muhtarı): “Hemen katılmak istedik ve geldik, bu çalışmaların çok verimli olacağını düşünüyorum.”

-Şengül Pekacar (Keçiören Köşk Mahallesi Muhtarı): “Hem geleceğe hem insanlığa katkısı büyük. Burada öğrendiğim bilgileri önce çocuklarıma ve arkadaşlarıma aktaracağım. Ne öğrenebilirsek onu öğrenelim, geleceğe bir katkımız olsun.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03