Anfa Altınpark

Altınpark adresi nedir? ANFA açılımı nedir? Anfa Altınpark saat kaça kadar açık? Anfa Altınpark ne zaman açıldı? Anfa Altınpark'a nasıl gidilir?

Ankara 11.10.2020, 12:42
Anfa Altınpark

Doğu Akdeniz ülkeleri içinde yılın parkı seçilen Altınpark, 640 bin metrekarelik alanı ile Ankara’nın en büyük rekreasyon alanı olarak bilinmiştir. Yüzde 85’i yeşil alan ile gölet düzenlemelerinden oluşan Altınpark’taki mevcut alanın yüzde 15’inde yapı ile meydanlar mevcut olmaktadır.

Ankara’nın şu andaki hizmet veren en geniş kapsamlı parkı olarak hizmet veren Anfa Altınpark, yeşilin ile mavinin birlikte bulunduğu, gezinti, eğlence, spor ile fuar etkinliklerine ev sahipliği yapan eşsiz bir yerleşke olmaktadır.

1977 senesine kadar golf kulübü olarak kalan bu alan, 1985 senesinde düzenlenen bir proje yarışmasında birincilik alarak kazanan projenin uygulanması ile beraber bugünkü konumuna gelmeyi başarmıştır. Altınpark, bünyesinde bulundurduğu sosyal tesis ile etkinlikleri sayesinde modern bir park olmanın yanında bir de Türkiye'de birçok ilki de bünyesinde bulundurmaktadır.

Altınpark Hakkında Kısaca Bilgi

Bilim Merkezi, uluslararası standartlarda fuar ile kongre merkezi, yaz okulu ile anaokulu, büfe ve lokantaları, müzikler eşliğinde ışıklı su gösterileri, oyun ve eğlence yerleri, göl kıyısında yer alan anfileri, paten alanları, çarpışan botları, kayıkları, mini gezinti treni, atları, elektrikli gezinti arabaları, otoparkları ile Altınpark'ta hayata dair tüm renklerini bulmak mümkün olmaktadır.

Tüm bu güzellikleri huzur içerisinde yaşayabilmek için Altınpark’taki özel güvenlik sistemleri ile 24 saat güvenlik bulunmaktadır. Ailelerin şikayetçi olduğu park ile benzeri alanlardaki olumsuz tutumlar ve davranışlara karşı önemli tedbirler alınmış ve buna bağlı olarak güvenlik sorunları diğer parklara göre daha az seviyededir.

Ankara’da bulunan Çin restoranlarının en iyisi Altınpark’tadır denebilir. Keyifli bahçe, eşsiz lezzet ile göl manzarası harika zaman geçirmeyi sağlamaktadır. İtalyan mutfağını sevenler için İtalyan restoran ve farklı lezzetler sunan kafeler Altınpark içinde damak tadına hitap eden yerler olarak ilgi görmektedir.

Yetişkinlerin ata binmek istedikleri ve at binme keyfini yaşamak için bir de çocukların ponny atları ile güvenli gezinti yapabilecekleri etkinlik alanları Altınpark aktiviteleri arasında bulunmaktadır. Akülü araba, çarpışan arama, maneji, bitki evi, gokart gibi sayısız meraklar bulunmaktadır.

İçinde su bisikleti bulunan havuzlar, göl gezintisi yapmak isteyen aileler için de imkan sağlamaktadır. Yürüyüş alanları, çocuklar için oyun parkları ve yeşil alanlar, Ankara’nın yoğun kalabalığından kaçmak isteyip doğa ile baş başa kalmak isteyenler için kusursuz bir yer olmaktadır.

Akşam vakitlerinde çeşitli konserler ile etkinliklere ev sahipliği yapan Altınpark’ta nefes alınabilecek ve huzurlu vakit geçirebilecek benzersiz yerler bulunmaktadır.

Anfa Altınpark İletişim İle Ulaşım Bilgileri

Ulaşım

  • Kızılay’dan otobüs ile 114- 185- 408- 415- 440- 450- 474- 492 numaralı toplu taşıma araçları,
  • Ulus'tan 114-185-408-438-439-440-441-443-474-485-487-492 numaralı toplu taşıma araçları ulaşım sağlanmaktadır.

Açık adres

Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı No: 142/6 Aydınlıkevler / Ankara

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03