Anıtkabir Mozole Çelenk

Anıt mezar veya anıt kabri olarak da bilinen mozole etkileyiciliğiyle bizlerin karşısına çıkıyor. Bu yapıların en  büyük örneğini Ankara Anıtkabir de görmekteyiz.

Ankara 08.12.2020, 13:16 07.12.2020, 23:54 İrem Durak
Anıtkabir Mozole Çelenk

Anıtkabir Mozole Çelenk

Anıt mezar veya anıt kabri olarak da bilinen mozole etkileyiciliğiyle bizlerin karşısına çıkıyor. Bu yapıların en  büyük örneğini Ankara Anıtkabir de görmekteyiz. Gömülü mezar anlamına gelen bu terim eski kültür gelenek örneğidir. Anıtkabir, özel günlerde mozoleye çelenk koyma geleneğine devam etmektedir. Özellikle devlet büyükleri  özel günlerde mozoleleri süslemekten geri kaçmamaktadır.  Bu büyük mezarların üzerindeki çiçeklerde bir o kadar gösterişli olmak zorundadır. Bunu sağlayan çelenk geleneğidir. Çelenk bir çok amaçla kullanılan bir çiçek gönderme şeklidir.  Çelenk bir çok alana yapılmaktadır. Tarih açısından önemli olan bir yapıya hazırlanan çelenklerde bir o kadar gösterişli olmak zorundadır.  Bir çok çiçeğin bir araya gelerek oluşturduğu bu güzelliğe hayran kalmamak olanaksızdır.

Mozole Çelenk Fiyatları

Mozole çelenk fiyatları farklılık göstermektedir. Bunu şu şekilde açıklayacak olursak, kullanılan çiçek türü, çelengin boyu dikkate alındığında bu fiyatlar ister istemez oynamaktadır. Her çiçeğin fiyatı bir olmayacağı gibi her boy çelenge de aynı fiyatı biçmek çok mantıklı olmayacaktır.  Durum böyle olunca ortalama bir fiyat vermek daha doğru olur. Ankara standartlarına göre 80*80 bir çelenk 310TL civarında bizleri karşılamaktadır. Anıtkabir civarında bir çok çiçekçi olduğunu hesaba katarsak bir çok çiçekçi kampanyalar da dahil olmak üzere 280-300 TL arası bir fiyatla çelenk satışını yapmaktadır. Bazı kuruluşların kendi boyut standartları vardır. Anıtkabir komutanlığı standartları 80*80 ebatlarındadır. Genel olarak bu ebatların fiyatları da bu şekildedir.

Mozole Çelenk Siparişi

Mozole çelenk siparişi vermek çok zor bir konu değildir. Çiçekçilerden kendiniz alabileceğiniz gibi kendileri gönderimini sağlamaktadır.  Bir çok çiçekçi bu çelenk sistemini internet üzerinden de almaktadır. Boyutları şekilleri ve kolay ödeme yöntemi ile bulunduğunuz yere kolayca sevki sağlanabilir. Birbirinden güzel çelenk modelleri ile her türlü alanda kullanma imkanı bulabilirsiniz. Özel günlerde kampanyalar olduğu için önceden sipariş vermeniz daha mantıklı olacaktır. Gün ve tarih bildirip o gün içinde taze bir şekilde hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.  Bir çok çiçekçi mozole çelengi yapmaktadır. Özellikle de Anıtkabir çevresi mozole mezar yakını olduğu için o çevrede bulmanız daha kolay olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17