Anıtkabir’e Nasıl Gidilir?

Anıtkabir’e gitmek isteyenler için bu yazımızda otobüs-metro-dolmuşlar hakkında bilgi vereceğiz.

Ankara 09.12.2020, 21:19 09.12.2020, 23:16 İrem Durak
Anıtkabir’e Nasıl Gidilir?

Anıtkabir’e Nasıl Gidilir?

Anıtkabir’e gitmek isteyenler için bu yazımızda otobüs-metro-dolmuşlar hakkında bilgi vereceğiz.

Anıtkabir Türk Kurtuluş Savaşı’nın ve inkılaplarının önderi olup Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıttepe’de bulunan mezarıdır. Anıtkabir’e gidenlere yardımcı olabilmek adına çeşitli alternatifleri bu yazımızda veriyoruz. Sıhhiye’den, Ulus’tan, Kızılay’dan, Havaalanından Anıtkabir’e nasıl gidilir?

Otobüs İle Gelenler;

Ankara’ya şehir dışından gelen ve Ankara’ya gitmek isteyenler Aşti otobüs terminalindeki Ankara-Metro’ya binip rahat bir şekilde gelebilirler. Otobüsten indikten sonra da Metro istasyonuna yürümek, buradan da Kızılay yönündeki Metro’ya binerek Anadolu Durağında inilmelidir. Anıtkabir’e 2 dk içerisinde yürümek mümkündür.

Havayolu İle Gelenler

Uçakla Ankara’ya gelen ve Anıtkabir’i ziyaret etmek isteyenler için 3 farklı seçenek mevcut. Havaş ya da belediye otobüsü ile taksi ya da araç kiralayarak gelmek mümkün. Havaş otobüsü ile gelecekler için havaalanından otobüslere binildiğinde 19 Mayıs stadı B kapısından- Havaş otobüs durakları-Hipodrom olan yerden inmek gerekmektedir. Buradan da Anıtkabir yaklaşık olarak 10 dakikalık mesafededir. Yürüyerek rahat bir şekilde gidilebilir ve bu noktadan taksi ile gelinebilir.

Tren Yoluyla Gelenler

Ankara şehrine Yüksek Hızlı Tren ile gelerek Anıtkabir’e gitmek isteyenler ise hızlı trenden indikten sonra hiçbir toplu taşıma aracına binmeden yürüyerek ulaşabilir. 10- 15 dakikalık yürüme mesafesi var. Trenden inildikten sonra Anadolu Meydanı olarak bilinen alana doğru ilerlendiğinde kısa bir süre içinde meydana ulaşılacaktır.

Karayoluyla Gelenler

Karayoluyla kendi aracıyla gelenler gerek İstanbul gerekse de Samsun yolundan, Eskişehir yolundan gelinse bile Anıtkabir Ankara’nın merkezi yerlerinden birinde bulunmaktadır. Ankara şehir merkezine gelindiğinde navigasyon ile kısa bir sürede Anıtkabir’e ulaşmak mümkündür.

Etlik-Kazım Karabekir Caddesinden; otobüs ile 267 – Etlik-Beşevler otobüs hattıyla Anıtkabir’in Anıttepe Spor Merkezi Girit Kapısı yakınında bulunan durakta durmak ve bu hatlara gelmek mümkündür. dolmuşla da gitmek isteyenler için Islahevi-Emek-Aşti dolmuşlarına binerek Anadolu Bulvarı’nda inildiğinde yürüme mesafesinde bulunur.

Ulus’tan Gelenler İçin

Metro ile; Ulus metro istasyonundan Kızılay istasyonuna giden metro ile Kızılay’a gidilir. Burada da aktarma yapılarak Ankaray-Aşti istikametine doğru Ankaray’a binilerek Anadolu Bulvarı Durağında inilir. İnildikten sonra yürüme mesafesindedir.

Dolmuş İle;

Ulus-Yenimahalle dolmuş duraklarından Ulus – Gençlik Parkı – Bahçelievler Dolmuş hattına binilip Anadolu Bulvarı’nda inildiğinde yürüme mesafesinde bulunur.

Otobüsle;

268-Bağlum 100. Yıl çarşısının önünden kalkan Bağlum otobüslerine binilerek GMK Bulvarı üstünde bulunan Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde inilir.

Kızılay’dan Anıtkabir’e Nasıl Gidilir?

Metro ile;

Kızılay metro istasyonundan Ankaray-Aşti istikametindeki Ankaray’a binilir ve Anadolu Bulvarı durağında inilir. Sonrasında yürüme mesafesinde devam edilir.

Otobüs İle;

340- Ege Mahallesi, Kızılay GMK Bulvarı üstünden 340 Ege Mahallesi- Beşevler otobüsüne binilir ve Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde inilir.

220 – Batıkent, Kızılay GMK Bulvarı üzerinden 220- (ÖHO) Mamak – Batıkent otobüsüne binilerek Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde inilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11