Ankara Barosu Soma Katliamının yıl dönümünde açıklama yaptı

Ankara Barosu, Soma katliamının yıl dönümünde yazılı basın açıklaması yaptı.

Ankara 13.05.2022, 14:50 İrem Durak
Ankara Barosu Soma Katliamının yıl dönümünde açıklama yaptı

Ankara Barosu Soma Katliamının yıl dönümünde açıklama yaptı

Ankara Barosu, Soma katliamının yıl dönümünde yazılı basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, “Soma faciasında yaşamlarını yitiren işçilerimizi rahmetle anıyor, adaletin ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi ve emeğin değerini bulması için Soma’yı unutmuyoruz” açıklamasını gerçekleştirdi.

Ankara Barosu, Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen katliamın yıl dönümünde yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Barodan gelen açıklama şöyle:

"Soma faciası, tarihimiz boyunca yaşanmış en büyük iş cinayetlerinden biridir. 'Fıtrat' ya da 'Bu işin doğasında var' denerek geçiştirilmeye çalışılan bu facia emeğin yok sayılışının ve değersizleştirilmesinin en canlı kanıtıdır.

Gerekli tedbirler alınmadan, ağır şartlar altında ve bir avuç kömür için 301 işçimizin hayatını kaybetmesi ise emek sömürüsünün acı ve kara bir tablosudur. Soma faciasında yaşamlarını kaybeden işçilerimizi rahmetle anıyor, adaletin ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi ve emeğin değerini bulması için Soma'yı unutmuyoruz!"

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36