Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Kart ile sosyal yardımlarını sürdürüyor.

Ankara 15.07.2022, 18:28 İrem Durak
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Kart ile sosyal yardımlarını sürdürüyor. Mansur Yavaş'ın 500 TL'lik doğal gaz ücretlerinin kartlara yatırılacağını açıklamasından sonra vatandaşlar ABB doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır araştırmaya başladı. Peki Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu nereden yapılıyor? ABB doğal gaz desteği nasıl alınır? İşte yanıtı…

Ankara Büyükşehir Belediyesine yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganını kullanarak başlatmış olduğu toplumsal dayanışma kampanyaları giderek büyürken Büyükşehir Belediyesi ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekleri de aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanabilecekleri Başkent Kart projesinin başladığını şu sözlerle açıklamıştı:

“Seçimlerden önce söz verdiğimiz, sosyal yardım alan ailelerimizin desteklerden uygarca faydalanabileceği Başkent Kart projemizi hayata geçiriyoruz. Bu sayede artık Ankara’da alan el veren eli görmeyecek, bir tüccar zengin edilmeyecek, yardım ekonomisi tüm kente yayılacak ve aileler standart paketleri değil, ihtiyacı olan ürünleri serbestçe seçerek alabilecekler. Bu vesile ile sizlere Ramazan ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 100 milyon liralık büyük destek paketimizi açıklamak istiyorum. Basımı ve dağıtımı tamamlanan 113 bin ailenin Başkent Kartına 400’er lira tanımlayacağız. Pandemi nedeniyle kapanan sektör temsilcileri ve çalışanları ile geliri azalan esnaflardan oluşan 18 bin 500 kişiye 400’er lira nakit ödeme yapacağız.

Bu yeni destek anlayışımız sayesinde, kartlara yüklenen ya da nakit yatırılan ekonomiden semtlerdeki bütün esnaflarımız yararlanacaktır. Kart basımı bayram sonrasına kalan aileler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan oluşan 100 bin 851 aileye ise 470 lira tutarında gıda kolisi dağıtımını bu hafta içi tamamlayacağız. Böylece Mübarek Ramazan ayında 232 bin 351 aileye 100 milyon lira destek sağlamış olacağız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi doğal gaz yardım başvurusu

ABB'nin sosyal yardım projesinden yaralanmak için ilk önce Başkent Kart başvurusu yapmanız gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 600 milyon TL'lik ‘Kara Kış Destek Paketi’nde doğal gaz yardımı yapıyor. Belediye, 4 ay boyunca her ayın 16'sında Başkent Kartlara doğal gaz ödemesi yapacağını duyurmuştu.

Başkent Kart başvuru

Başkent Kart için Belediye'nin forms.ankara.bel.tr adresini ziyaret ederek istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. İhtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kartı almaya hak kazanan vatandaşlara cep telefonuyla bilgilendirme yapılıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11