Ankara'da Askerlik Yapmak Nasıldır? Zorlukları Nelerdir !

Ankara'da askerlik yapanlar için en büyük sıkıntı hayatları boyunca göremeyecekleri kadar çok rütbeliyi askerlik boyunca bir arada görecek olmalarıdır. Taşra içerisinde rütbelileri çok az gördüğünüz halde Ankara'da Paşa seviyelerinde bile çok defa görebilirsiniz.

Ankara 09.01.2022, 00:20 Mehmet Kurt
Ankara'da Askerlik Yapmak Nasıldır? Zorlukları Nelerdir !

    Tabi bunun ne anlama gelmiş olduğunu askere gitmeyen bilmeyecektir. Rütbelinin sayıca çok olması denetlemenin çok fazla olması ve sıkı bir disiplinin var olması anlamını taşıyor. Örneğin Sakarya’da askerlik yapmakta olan birisi askerliği boyunca 1 ya da 2 defa denetlemeye girer. Denetlemede o komutanlığını sorumlu bir organeral, korgenaral ya da daha düşük rütbede bir paşa gelecektir. Esas olarak bu denetleme çok kısa sürecektir ancak hazırlıkları günler belki de haftalar alır. İşte taşrada bunu 1-2 defa yaşıyorken Ankara’da bu bir rutin olmaktadır.

Ankara’da Bulunan Askeri Birlikler:

Genelkurmay Karargahı, Kara, Deniz, Hava, 3.Ana Jet Üs Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı, 23.Motorlu Piyade Alay Komutanlığı, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlıkları, Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Mamak MEBS Okulu, Polatlı Topçu ve Füze Okulu, EDOK Komutanlığı, Fob Müfreze Komutanlığı, Hava Kuvvvetleri Komutanlığı 11.İkmal Merkez Komutanlığıdır.  Ve daha bir çok Askeri üst bulunmaktadır.

Ankara Askeri Malzeme Satan Yerler:

Ankara şehrinin Kızılay ve Ulus içerisindeki birçok çarşıda askeri malzeme satan yer bulabilmek mümkün. Ama bunlara gerek yok çünkü çamaşırlarınıza kadar herşeyinizi  TSK karşılıyor.  Eskiyen ya da miadı dolan ürünleride kışlanızdaki kantinlerden temin edebilirsiniz.

Ankara Nasıl Bir Şehirdir?

Avrupa Asya ve Afrika arasında bulunan yolların buluşma kültürlerin kavuşma ve harman olma meydanı Ankara 5000 senelik kültür cenneti birden fazla batı ve doğu medeniyetine ev sahipliği yapmakta olan topraklar 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilmesi ile başlayan Kurtuluş Savaşı'nın merkezi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti konumundadır. Ankara'nın geçmiş ve günümüz arasında bulunan bir köprü olması binlerce seneye rağmen günümüze kadar kalabilmiş sayıca oldukça yüksek kapalı ve açık hava müzelerini senenin her vakti gezebilir ve tarihte hoş bir geziye çıkmayı imkanı bulabilirsiniz. Şehrin içerisinde tarihi ve model birçok camii yer almaktadır.

Ankara'ya gelip de görmeden gitmenizi istemediğimiz yerlerden biri de tarihi Ankara evleri olacaktır. Ankara yolu üzerinde bulunan Ankara tarihi ipek yolu üzerindeki en önemli duraklardan biri olmaktadır. Dönemin hanları, kervansarayları ile geleneksel çarşıları, güvenli ulaşımı, seyahat kolaylığı ve alışveriş imkanı sağlayacaktır. Ankara'nın sağlık ve turizm kaynakları tarihi değeri bulunan Türk hamamları ve kaplıcaları 5 büyük devlet 10 özel üniversitesi ile Ankara bir üniversite şehridir. Ankara bir sanat yeridir. Devlet Opera ve Balesi temsillerini devlet tiyatrosu ve özel tiyatrolarda sergilenmekte olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserleri ve ulusal ve uluslararası festivalleri seneler boyunca büyük bir zevk ile izleyebilmeniz mümkün. Ankara'nın diğer renkli yüzü şehrin her köşesinde karşınıza çıkabilecek olan seğmenler olacaktır.

Ankara yemekleriyse Türk mutfağının seçkin örneklerini oluşturacaktır. Ankara İpek ile yarışmakta olan kumaşların kaynağı Ankara keçisinin Ankara tavşanının sevimliliğiyle dünyaya ün salmış Çankaya’nın Ankara kedisinin ve peygamber çiçeği ismiyle de bilinmekte olan sevgi çiçeğinin anavatanı olmaktadır. Esnafı yakın, sıcak ve ikram sever olarak bilinir. Henüz bozulmamış olan bu yapı 1000 sene öncesinin Türk esnaf kuruluşu olan ahilikten gelecektir. Ahi adildir ve helalinden kazanandır. Eli açık yardım sever insanlardır. Kapısı açık misafirperver sofrası açık aç geleni tok gönderenlerdir. Atatürk'ün de gönüllü hemşerisi olduğu Ankara çok kültür tabanı ile bir barış abidesidir ve bir hoşgörü ile kültür merkezi konumundadır. Ankara geçmişi ve doğal güzellikleri ile yemek kültürü bir de turizmi ile tarımı, hayvancılığı ile politikası ve sporcusuyla Başkent olmayı kaldırabilen şehrimizdir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03