Ankara'da deprem oldu! 10 Ocak 2021 Merkez üstü Kalecik

   AFAD yetkililerin vermiş olduğu verilere göre 10 Ocak 2021 ‘de Ankara Kalecik merkez üssü olduğunu belirten , Ankara’nın Kalecik ilçesinde saat olarak 22.53’te 4,5 büyüklüğünde korkutucu  bir deprem meydana gelmiş oldu.

Ankara 11.01.2021, 01:51 11.01.2021, 02:02 Mehmet Kurt
Ankara'da deprem oldu! 10 Ocak 2021 Merkez üstü Kalecik

 Yetkili kaynakların verdiği bilgiye göre depremin derinliği 12.81 km olarak kaydedildiği belirtildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 4,7 OLARAK AÇIKLADI.

   AFAD aksine Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak derinliğini de 6.7 km olarak duyurdu.

BAKAN KURUM’DAN DEPREMLE İLGİLİ BAZI AÇIKLAMALAR

    Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum, “Ankara’da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından il müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık” dedi.

VALİ VASİP ŞAHİN: CAN VE MAL KAYBI YOK

     Yaşanmış olan depremin ardından Ankara Valisi olan Vasip Şahin, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “Saat 22:53'te Ankara ilimizin Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ: BELEDİYE EKİPLERİNİN TEYAKKUZ HALİNDE OLDUĞU BELİRTTİ

    Korkutan depremin  üzerine Başkent Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da açıklamalar geldi. Yavaş, şu ifadeleri kullandı;

Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

AFAD: YAŞANAN GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİLDİĞİNİ BİLDİRDİ

    Yaşanmış olan depremin ardından  olumsuz her hangi bir ihbarın olmadığını duyuran AFAD, “Geçmiş olsun Ankara. Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

    Yaşanan depremin ardından Kalecik Belediyesi, “İlçemizde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Kalecik’in herhangi bir bölgesinde herhangi bir sorun, üzücü bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli inceleme ve çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

   Oldukça geniş bir bölgede hissedilen ve 22.53'te yaşanmış olan deprem Kırıkkale'yi de fena salladı. Deprem sonrasında bazı vatandaşlar tedirgin olurken, Covid-19  ile mücadele kapsamında uygulamaya alınan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kısıtlama ile evlerinde  bulunan birçok insan da panikle sokağa döküldü. Kentte olası herhangi bir olumsuzluk olmadığı bildirildi.

    Deprem anında evinde olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, korkuyla kendilerini dışarı attıklarını kaydetti. Sallantıyı hissettiklerini belirten vatandaşlar, kendilerini hemen sokağa attıklarını ifade etti.

ÇANKIRI DA DEPREMİ HİSSETTİ

    Ankara'nın Kalecik ilçesinde saat 22.53'te deprem oldu. Yerin 12.81 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Çankırı'da da hissedildi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz yaptığı açıklamada kent genelinde herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirtti.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

    Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler depremin merkez üssü olan Kalecik ilçesinin Eskiköy Mahallesi’ne ulaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklamalarında, “Şu ana kadar Büyükşehir Belediyemize intikal eden olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, bizlere Başkent153 çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz” denildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35