Ankara'da yılbaşında yabancı turistlere de kapalı olacak meydan ve caddeler belirlendi

Bu hafta sonu yılbaşı akşam da dahil olacak şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak önlemlerle alakalı yayınlanan genelge kapsamında, Ankara'da da yabancı turistlere de kapalı olarak belirlenecek cadde ve meydanlar açıklandı.

Ankara 31.12.2020, 13:15 İrem Durak
Ankara'da yılbaşında yabancı turistlere de kapalı olacak meydan ve caddeler belirlendi

Ankara'da yılbaşında yabancı turistlere de kapalı olacak meydan ve caddeler belirlendi

Bu hafta sonu yılbaşı akşam da dahil olacak şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak önlemlerle alakalı yayınlanan genelge kapsamında, Ankara'da da yabancı turistlere de kapalı olarak belirlenecek cadde ve meydanlar açıklandı. Ankara'da yılbaşında yabancı turistlere de kapalı olacak meydan ve caddeler belirlendi.

Covid-19 pandemisinin bütün dünyayı kasıp kavurmasının ardından yılbaşında nispeten artış yaşanmaması için birçok cadde ce meydanlara giriş sınırlaması getirildi. Ankara'da yılbaşında yabancı turistlere de kapalı olacak meydan ve caddeler belirlendi. Hastalığın yayılmaması ve kontrol altına alınması için birçok tedbir alındı. Bu tedbirlerin yılbaşı gecesinde daha da artırılması beklenirken caddelere ve meydanlara girişler kontrollü olacak. Bazı meydanlara giriş ve çıkışlara müsaade edilmeyecek. İşte Ankara’da girişlerin yasaklandığı cadde, sokak ve meydan isimleri…

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve bu hafta sonunda yılbaşı akşamını da içerecek şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili tedbirlerle alakalı genelge kapsamında, Ankara'da yabancı turistlere de kapalı olarak bulundurulacak olan cadde ve meydanlar açıklandı.

Çankaya Kaymakamı olan Hüdayar Mete Buhara başkanlığında gerçekleştirilen ve olağanüstü toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karara göre, yarın saat 21.00'den 1 Ocak Cuma günü saat 10.00'a kadar, Ankara Valiliği'nin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince belirtilen 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ve Anadolu Meydanı'na ek olarak, Sakarya Caddesi, Kuğulu Park, Yüksel Caddesi, Karanfil-1 Sokak, Konur-1 Sokak, İzmir-1 Cadde ile Bahçelievler Mahallesi 7. Cadde, yabancı turistler de dahil olacak şekilde bütün vatandaşların girişine sınırlandırılacak.

Söz konusu alınan bu karar kapsamında belirtilmiş olan cadde, bulvar ya da meydanlarda sınırlama getirilen süre boyunca girişlerin engellenebilmesi adına kolluk birimlerin tarafından fiziki güvenlik önlemleri alınarak, kişilerin (yabancı turistler de dahil) bir araya gelebilecekleri etkinlik, toplanma gibi aktivitelere kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01