Ankara İstanbul Arası Kaç Km ve Kaç Saat?

Ankara'dan İstanbul'a kaç saatte gidilir? Ankara İstanbul arası kaç kilometredir?

Ankara 24.09.2020, 12:51
Ankara İstanbul Arası Kaç Km ve Kaç Saat?

Ankara ile İstanbul arası mesafe günübirlik bir mesafe olduğu için özellikle iş seyahati yapanlar tarafından sıkça aranmaktadır. İstanbul ile Ankara arası mesafe 450 kilometredir. Farklı kullanılabilecek araçlar bulunsa da özel araçla da gidilebilecek yollar mevcuttur. Ankara’dan İstanbul’a gitmek isteyenler Yüksek Hızlı Tren, Karayolu ya da havayolu taşıtlarını tercih edebilirler. İşte güzergahlar ve en ideal yolculuk şekli.

Hangi Şekilde Ankara-İstanbul Yolu Tercih Edilmelidir?

Ankara’dan İstanbul’a ya da İstanbul’dan Ankara’ya gelecekler için birden fazla alternatif bulunmaktadır. Ankara şehirlerarası otobüs terminali (AŞTİ) ile İstanbul otogarı arasında yapılacak otobüs seferleri yaklaşık olarak 7 saat sürmektedir. Yolculuğu kendi aracıyla yapmak isteyenler için de yaklaşık olarak 4 saat 43 dakikalık bir mesafe kat edilmelidir.

Hava koşullarına, trafik yoğunluğuna, yol durumu ile firmanın otobüs güzergahına göre Tabii ki süre değişiklik göstermektedir. Otobüs şirketleri yol güzergahlarını yolcuların yoğunluğu ile kolay ulaşımı dikkate alarak kendileri belirlemektedir. İstanbul ile Ankara otobüs fiyatları seyahat edilecek firmaya göre değişiklik göstermektedir.

Hava yolu ile İstanbul’dan Ankara'ya ya da Ankara'dan İstanbul'a geçmek isteyenler için seyahat yaklaşık olarak 350 kilometre sürer. İstanbul Yeni Havalimanı ya da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışı, Ankara Esenboğa Havaalanı varışı bir saat gibi sürmektedir.

Uçuş sureleri aktarmalı ya da direkt doğrudan uçuş, hava koşulları, havayolu şirketi, uçuş yoğunluğu ile havaalanı pist durumuna göre değişiklik göstermektedir. Uçakların kalkış ve piste iniş süreleri hesaplanmaktadır. İstanbul-Ankara uçak fiyatları gün, saat, tarih firmaya göre değişiklik gösterir.

Pendik Tren İstasyonu ile Ankara Yeni Hızlı Tren Garı arasında kalkış ve varış olarak tren yolculuğu yapmak isteyenlerin üç buçuk ile 4 saat gibi bir süre yolculuk yapmaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. tren yolculuk sürelerini aktarmasız ya da aktarmalı, direkt sefer, yoğun, doğrudan, hızlı tren arızası, gecikme ya da iptal olan tren seferine göre değişiklik göstermektedir.

Yani Ankara'dan İstanbul'a ya da İstanbul'dan Ankara'ya geçmek isteyenler için farklı alternatifler bulunsa da özel araçla gitmek isteyenler için de haritalar yardımcı olacaktır. Yol durumu öğrenmek için belirli uygulamalar bulunsa da yine de çok uzak mesafe olmadığından dolayı genellikle günübirlik şekilde seyahatler gerçekleştirilmektedir. Yol durumu, hava koşulları, trafik veya herhangi bir kaza olup olmaması durumunda yol bilgisi değişiklik gösterecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04