Ankara Nerededir?

Ankara ilimiz Türkiye’de bulunan 81 ilimizden bir tanesidir.

Ankara 03.12.2020, 20:40 İrem Durak
Ankara Nerededir?

Ankara Nerededir?

Ankara ilimiz Türkiye’de bulunan 81 ilimizden bir tanesidir. İç Anadolu bölgesinde bulunan ilimiz Türkiye’nin başkentinin olmasıyla birlikte Türk halkı ve Türk devleti için büyük önem arz etmekte ve Türkiye’nin kalbi olarak bilinmektedir. Türklerin pek çok zamanını ve medeniyetini görmüş olan Ankara, pek çok konuda da kendini geliştirmiş, sağlık ve eğitimde özellikle aranan belli iller arasında yerini almıştır.

Vatandaşlarına en iyi hizmeti sunmak adına Ankara’da yürütülen ve düzenlenmekte olan pek çok uygulama da vardır. Toplumun her konuda göz bebeği olan bu il, her geçen gün kendini geliştirmeye ve yenilemeye devam etmektedir.

Sadece eğitim ve sağlıkta değil, Türkiye’nin başkenti olması neticesi ile üretim, pazarlama, turizm gibi pek çok faaliyet için de aranan şehirdir.

Komşu illerine baktığımızda, güneyinde Konya, doğusunda Aksaray ve Kırşehir, batısında Bolu ve Eskişehir, kuzeyinde ise Çankırı ve Kırıkkale illerini görmemiz mümkündür.

ANKARA NEDEN ÖNEMLİDİR?

Ankara onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Çok eski zamanlara dayanan oluşum süreci köklü bir il olduğunu göstermektedir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için de sanat ve mimari de gelişmiş bir ilimizdir.

Türkiye’nin ikinci en büyük kenti olan Ankara 1920 yılından beri Türkiye’nin başkenti unvanıyla bilinmektedir.

Ankara içinde bulunmuş olduğu İç Anadolu Bölgesinin en kalabalık ilidir. İç Anadolu dendiğinde akla gelen ilk ilimiz şüphesiz Ankara olacaktır. Hem devlet büyüklerinin hem de pek çok ismin burada anılmasıyla hayatımızdaki en popüler şehirler arasındadır.

ANKARA VE DENİZ

Ankara’da ki vatandaşlarımızın en büyük hayallerini sorsak herhalde Ankara’da denizin olmasını isteyeceklerdir. Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde kalan Ankara ilimiz coğrafi şartları ve bulunmakta olduğu konumu ile denizden uzakta ve etrafı illerle çevrili bir konumda bulunmaktadır.  

Pek çok imkana ve güzelliğe sahip olan Ankara’nın en çok istediği şey olan deniz maalesef doğal şartlarda Ankara’da bulunmamaktadır.

Denize ve bu tür alanlara pek düşkün olan Ankaralılar kendi memleketlerinde deniz bulamadıkları için belli aylarda ve tatil amacıyla deniz olan illere gitmekte ve buralarda belli bir süre kalmaktadır.

ANKARAYA DENİZ GELEBİLİR Mİ?

Doğal şartlar göz önünde bulundurulduğunda Ankara’nın bulunduğu konum itibariye böyle bir şeyin doğal olarak olması mümkün değildir. Ankara olduğu alan bakımından etrafında şehirlerle kaplı olan bir ilimizdir. Etrafında deniz olmadığı ve iller olduğu için de denizin ulaşması muhtemel olmayacaktır. Ama Ankaralı vatandaşların deniz hasretini gidermek adına yapay olarak geliştirilebilecek veya tasarlanabilecek denizlerin yapılabilmesi de göz önünde bulundurulmalıdır.

Pek çok konuda kendini zirveye taşımaya çalışan Ankara için kendisine yapılacak olan bir yapay deniz de pek çok kişinin dikkatini çekecek ve turizm sektörü için bile Ankara’nın daha fazla göç almasına katkı sağlayacaktır. Hal böyle olunca hem vatandaşlar memnun kalacak hem de Ankara bir ilke daha imza atmış olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36