Ankara ve Çevresinde Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Popüler Yer

Ankara ve çevresine seyahat planlıyorsanız ya da bu şehirde yaşıyorsanız, şehrin simgesi haline gelen popüler lokasyonları keşfetmeye başlayabilirsiniz. Ankara’da gezilecek ve mutlaka görülmesi gereken yerler sayesinde şehrin dokusunu ve tarihini daha yakından tanıyabilirsiniz.

Ankara 11.02.2022, 14:57 Mehmet Kurt
Ankara ve Çevresinde Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Popüler Yer

  1. Anıtkabir

Ankara’da rotanıza ilk eklemeniz gereken yerler arasında Anıtkabir’de yer alır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret ederek hatırasına saygı gösterebilirsiniz. Duygularınızı tazeleyebilecek olan Anıtkabir içerisinde Tören Meydanı, Mozole Bölümü, Atatürk Müzesi ve Heykeller bölümünü gezebilirsiniz.

  1. Hamamönü

Kültürel ve sanatsal faaliyetler ilginizi çekiyorsa Hamamönü sizler için ideal bir rota olabilir. Ankara evlerinin karakteristik özelliklerini görebileceğiniz bölgede el sanatları ve el ürünleri pazarından alabileceğiniz çeşitli seçenekler bulabilirsiniz. Ayrıca Tarihi Karacabey Hamamı ve İstiklal Marşı’nın yazıldığı Mehmet Akif Ersoy Parkı ile Müze Evi’ni de görebilirsiniz.

  1. Ankara Kalesi

Ankara’nın sembolleri arasındaki Ankara Kalesi, listenize ekleyebileceğiniz tarihi mekanlardandır. Malazgirt Savaşı sonrasında Selçuklular tarafından güçlendirdiği bilinen özel kale, 20’den fazla kuleye sahiptir. Kale içerisinde Osmanlı döneminden kalma pek çok farklı konak günümüzde lokanta ve dükkan olarak restore edilmiştir.

  1. Atatürk Orman Çiftliği

Ankara yerlilerinin de vazgeçilmezleri arasında olan bu bölge süt ürünleri denildiği zaman akla ilk gelen yerlerdendir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ıslah etme kararı aldıktan ve millete bağışladıktan sonra tarihe geçen Atatürk Orman Çiftliği’ni de gezip görebilirsiniz.

  1. Kocatepe Camii

1944 yılında Ankara’ya yakışır bir camii olarak planlanan ve 1967 yılında inşasına başlayan Kocatepe Camii, geleneksel yapısıyla dikkat çekenler arasındadır. Açılışı Turgut Özal tarafından yapılan bu camii ihtişamlı duruşuyla dikkat çeker.

  1. Müzeler

Ankara, Romalılar’dan Osmanlı hakimiyetine kadar farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu özelliği sayesinde zamanda yolculuk yapabilmenizi sağlayabilecek müzeleri bulabilmeniz mümkün hale gelmiştir. Müze gezmekten hoşlanıyosanız Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi gibi pek çok farklı müzeyi gezebilirsiniz. Müzelere ulaşmak için aklınızda soru işareti varsa araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Esenboğa havalimanı araç kiralama fiyatları içerisinde araştırma yaparak bütçeniz ve ihtiyaçlarınız için doğru hizmeti seçebilirsiniz.

  1. Gordion Antik Kenti

UNESCO Geçici Dünya Mirası listesinde bulunan Gordion Antik Kenti, Frig medeniyetinin de başkenti olarak bilinmektedir. Gordion Antik Kenti, Yassıhöyük bölgesinde yer almaktadır. Tarihi keşiflerden hoşlanıyorsanız Gordion Antik Kenti’ni de görebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36