Ankara’da C Plakalı Araçlar

C plakalı araç Ankara’da öğrenci taşımacılığı yapmak isteyen araç sahiplerinin sahip olmak zorunda olduğu plaka türüdür. Yani kısaca bu plaka servisçilik yapmak için gereklidir.

Ankara 07.12.2020, 16:55 İrem Durak
Ankara’da C Plakalı Araçlar

                                                                    Ankara’da C Plakalı Araçlar

C Plakalı Araç Nedir?

C plakalı araç Ankara’da öğrenci taşımacılığı yapmak isteyen araç sahiplerinin sahip olmak zorunda olduğu plaka türüdür. Yani kısaca bu plaka servisçilik yapmak için gereklidir.

Birçok ilimizde servisçilik yapmak için özel bir plaka gerekmez fakat Ankara’da iş böyle değil. Servisçilik üzerine yatırım yapmak istiyorsanız ve Ankara’da hayat sürüyorsanız C plaka’ya sahip olmalısınız. Eğer Ankara’da C plakaya sahip olmadan taşımacılık yaparsanız büyük para cezaları ile cezalandırılırsınız.

C Plaka Aylık Getirisi

2019 yılı verilerine göre Ankara’da C plakalı bir servise sahip olmak 400 bin TL tutarını bulmaktadır. Şöyle kabaca bir hesap yaparsak aracın mazot,benzin ve şoför ihtiyaçlarını göz önünde bulundurursak kazancınız ortalama 6 bin TL ye denk gelmektedir.Bu durum yaz aylarında daha da düşebilmektedir.Çünkü servisçilik yaz aylarında duran bir sektördür okulların kapanması ile servisçiliğin büyük bir kısmı yaz aylarında tatile girmektedir.

C Plaka Faydalı Mı?

  • C plakalı araç sahiplerinin yorumları olumlu yönde de olsa çok fazla talep olduğu için trafik konusunda olumsuz.
  • Kış aylarında 10 bin TL ye kadar ceplerine fazladan para girdiğini söylüyorlar
  • C plaka uzun süreli yatırım için uygundur
  • C plaka yaz aylarında çok iş yaptıkları için yoğundur fakat kış aylarında bu yoğunluk neredeyse %50 oranında azalmaktadır.

C Plaka kış aylarında ancak 5 bin- 6 bin TL para getirebilir iş sahiplerine.

Ankara’da Kaç Tane C Plaka sahibi Var?

Ankara’da 7.200 civarı C plaka sahibi var . Fakat bu durum Ankara’da ki servisçilerin pek hoşuna gitmiyor. Çok trafik oluyor ve kişiye düşen iş sayısı da haliyle azalıyor.Servis işletmecileri bu durumdan şikayetçi. 2019 yılı sayılarına bakarsak 4.500 yeni C plakalı aracın gelmesi bekleniyor.

C Plakalı Araç Yorumları

  • Kullanıcıların çoğu uzun vaade de yatırımın iyi olduğunu söylüyorlar
  •  Ankara’da çok yoğun istek olduğu için iş olasılığı da düşüyor buda eski iş sahiplerini zora sokuyor.
  • C plakalı araçları yasal yollardan elde etmek sanıldığı kadar kolay değil belli bir süre beklemeniz gerekebilir.Eğer yasal yollardan elde etmezseniz Kanunlar önünde suçlu sayılabilirsiniz ve çok yüklü para cezalarına çarptırılabilirsiniz.

Son olarak şuan da Ankara’da servis işletmeciliği yapmak pek doğru değil gibi gözüküyor.  Çünkü çok fazla yoğun istek var iş kazanmanız zor olabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04