Ankara’da Suriyelileri kaçak çalıştığını itiraf eden esnaf tepki çekti

Ankara'da gerçekleştirilen bir sokak röportajı sırasında 50 Suriyeliyi kaçak olarak çalıştırdığını açıkça söyleyen tekstilcinin sözleri sosyal medyada çok paylaşıldı.

Ankara 08.08.2022, 19:48 İrem Durak
Ankara’da Suriyelileri kaçak çalıştığını itiraf eden esnaf tepki çekti

Ankara’da Suriyelileri kaçak çalıştığını itiraf eden esnaf tepki çekti

Ankara'da gerçekleştirilen bir sokak röportajı sırasında 50 Suriyeliyi kaçak olarak çalıştırdığını açıkça söyleyen tekstilcinin sözleri sosyal medyada çok paylaşıldı. Muhabirin, "Peki neden Suriyeliler? Daha mı iyi biliyorlar işi?" sorusuna cevap veren şahıs, Türklerin fazla para istediğini ondan ötürü Suriyeli çalıştırdığını ifade ederek, "Bunlara haftalık bin lira veriyorum. Aç oldukları için, mecburiyetten çalışıyorlar. 'Yarın işe gelme' desem ağlarlar mesela. Türkler aç değil." Şeklinde konuştu.

Ankara'daki bir sokak röportajındaki diyalog sosyal medyada gündeme oturdu. Esnaf olduğunu ifade eden bir şahıs, kameralar karşısında kaçak olarak 50 kadar Suriyeli çalıştırdığını ifade etti.

"HAFTALIK BİN LİRAYA ÇALIŞIYORLAR"

Türklerin haftalık bin 500 TL ve sigorta istediğini ifade eden tekstilci, "Türkler çalışmıyor. İşi bilmediği halde bin 500 TL istiyorlar. Aylığa baktığında kaç paraya denk geliyor. Ama ben bunlara haftalık bin lira veriyorum. Sabah 8'den akşam 19.00'a kadar çalışıyorlar. Cumartesi yarım gün." dedi.

"YARIN 'İŞE GELME' DESEM AĞLARLAR"

Muhabirin "Peki neden Suriyeliler? Daha mı iyi biliyorlar işi?" sorusuna ise "Aç oldukları için, mecburiyetten. 'Yarın işe gelme' desem ağlarlar mesela. Türkler aç değil." yanıtını verdi.

ÇEVRESİNDEKİ TÜRKLERLE TARTIŞTI

Çevrede kendisine tepki gösterenlerle de tartışan işletmeci, o şahıslardan birinin lüks telefonunun fiyatını sordu. Telefonun fiyatını öğrenen şahıs daha sonra o kişinin sigara paketini alarak en iyi markayı satın aldığını belirtti. Tartışma etraftakilerin araya girmesiyle son buldu.

TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan videonun gündem olmasının ardından sosyal medyadaki birçok kullanıcı tekstilcinin kaçak işçi çalıştırmasına ve bunu açıkça belirtmesine tepki gösterdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12