Ankara’da yeni su hatları

Ankara’nın gelecek 30 senesini içme suyu, atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu yönetimi bakımından planlamak için “Acil İşler Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Ankara 10.09.2021, 15:25 İrem Durak
Ankara’da yeni su hatları

Ankara’da Yeni su hatları

Ankara’nın gelecek 30 senesini içme suyu, atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu yönetimi bakımından planlamak için geçen yıl “Master Plan” çalışmalarına start veren Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, “Acil İşler Çalıştayı” gerçekleştirdi.

Ankara'nın gelecek 30 senesini içme suyu, atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu yönetimi bakımından planlamak için geçen yıl “Master Plan” çalışmalarına başlayan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, “Acil İşler Çalıştayı” yaptı.

ASKİ, Ankara'nın su temini ve atık su yönetiminin 30 senelik yol haritasını çıkarıyor. 2024-2054 senelerini kapsayacak “İçme Suyu, Atık Su ve Yağmur Suyu Yönetimi Master Planı” hızlı bir şekilde ilerliyor. Geçen yıl başlatılan hazırlık çalışmalarının 3 buçuk sene sürmesi beklenirken, 7 Nisan 2020 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalayan ASKİ, 42 aylık iş programının 16 aylık kısmını bitirdi. Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Master Plan Tanıtım Toplantısı'nın açılış konuşmasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra Eylül 2020'de ilk çalıştay organize edilerek, “su kaynaklarının yönetimi, altyapı ve arıtma sistemleri, yatırım programı ve finansal analiz” başlıkları ile ilgili görüşmeler sağlandı. Master Plan çerçevesinde 1 Eylül 2021 tarihinde ise “Acil İşler Çalıştayı” gerçekleştirildi. İlk 100 ve 400 günlük acil işler listelerinin değerlendirilmiş olduğu çalıştayda, 610 iş kaleminden 68'i “acil” olarak belirlendi, ek olarak 21 görev raporu hazırlandı. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Genel Müdür Yardımcıları Cüneyt Öztürk, ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Osman Fedai, Murat Tütüncübaşı ve Ekrem Akçul ile daire başkanlarının katılım sağladığı çalıştayda, Planlama, Koordinasyon ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Muhammed Ercan ile Proje Müdürü Burçin Çetin sunum gerçekleştirdi. Toplantıda “Su Kaynakları Yönetimi ve İklim Değişikliği Farkındalık Projesi” kapsamında hazırlanan, kamu kurumları ve AVM'lere asılacak afişler de tanıtıldı.

Tam 16 bin kilometre içme suyu, 8 bin kilometre atık su, 4 bin kilometre yağmur suyu hattı

Planlama, Koordinasyon ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Muhammed Ercan da ASKİ'nin yaklaşık olarak 16 bin kilometre içme suyu, 8 bin kilometre atık su ve 4 bin kilometre yağmur suyu altyapısından sorumlu olduğunu ifade ederek, “Bu sebeple mevcut sistemi iyi bir biçimde analiz etmeli ve geleceği planlamalıyız” şeklinde konuştu. Ercan, Master Plan çalışmaları bağlamında tüm daire başkanlıklarıyla koordineli bir biçimde çalışmaları devam ettirdiklerinin altını çizerek, son bir senedir yapılan ve acil olarak yapılması gereken çalışmalar ve projeler ile ilgili olarak bilgi verdi. Toplantı yüklenici firmanın da sunumundan sonra soru cevap bölümüyle sürdü.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36