ArtAnkara Kapılarını Sanatseverlere Açtı

Bu yıl 7.’si düzenlenmekte olan ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, kapılarını sanatseverlere açarak misafirlerini ağırladı.

Ankara 31.03.2021, 10:20 31.03.2021, 10:38 İrem Durak
ArtAnkara Kapılarını Sanatseverlere Açtı

Artankara Kapılarını Sanatseverlere Açtı

Bu yıl 7.’si düzenlenmekte olan ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, kapılarını sanatseverlere açarak misafirlerini ağırladı. Altı ülkeden toplamda 107 galeri ve bine yakın sanatçının heykel, resim, cam işi ile enstalasyon çalışmalarının sergilendiği fuar, 3 Nisan’a kadar gezilebilecek.

ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, yerli ile yabancı birçok sanat galerilerinin katkısı ile açılarak misafir ağırlamaya başladı. Ankara Congresium’da düzenlenmekte olan açılış törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, ATO Başkanı Gürsel Baran, Güzel Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç ile Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül’ün yanında bazı büyükelçiler ile birçok davetli katılım sağladı.

Sanat Ruhumuzu Besliyor İnsanı İyileştiriyor

* Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: “Hipokrat ‘Sanat sonsuz, hayat kısa’ demişti. Biz bu sebepten ötürü pek çok etkinliğe devam etmekteyiz. Sanat ruhumuzu besliyor, insanı iyileştiriyor.”

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise: “İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İstanbul’da senelerdir çok güzel işler başarıyor. Bizler de Ankara’da benzer türde bir vakıf kurmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.”

‘Onur Ödülleri’ Sahiplerini Buldu

ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın geleneksel hale gelmiş olan ‘Onur Ödülleri’ de sahiplerini buldu. İşte verilen ödüller ile sahipleri:

* ArtAnkara Kurum Onur Ödülü - Resim ve Heykel Müzesi

* Sanata Katkı Ödülü - Merhum iş insanı Mehmet Balkan

* Sanatçı Onur Ödülü - Mehmet Güleryüz

* ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara gri bir kenttir” söyleyenlere kızdıklarını da ifade ederek, “Ankara’yı renklendirmenin, grilikten çıkarmanın yolu da sanata destek olmaktan geçiyor” dedi.

* Başkan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret ederek belediye kursiyerleriyle hatıra fotoğraf çektirdi.

* ArtAnkara, 3 Nisan’a kadar 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

* Meksikalı sanatçı Kathrina Rupit, Meksika Büyükelçiliği’nin açtığı stantta çalışmalarını sergiliyor.

* Ukrayna standında küratör Polina Somochkina, misafirlere Ukraynalı sanatçıların çalışmaları ile ilgili bilgiler veriyor.

* Picasso’nun fuarda sergilenmekte olan eseri, 34 bin Euro bedelle satışa sunuluyor.

* Ressam Özgecan Uluer de fuara katılan sanatçılar arasında yer aldı.

*ArtAnkara Kurum Onur Ödülü- Bilgin Yavuz- Özgül Özkan Yavuz

*Sanatçı Onur Ödülü- Prof. Dr. Kıymet Giray-Gürsel Baran

*Faruk Kaymakcı, Özgül Özkan Yavuz, Gürsel Baran

*Feilim McLaughlin, Sonya Mcguinness

*Mediha Hernandez, Jose Luis Martinez y Hernandez

*Tanya-Andrii Sybiha

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01