ATO Başkanı Gürsel Baran Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

Ankara 27.07.2022, 22:16 İrem Durak
ATO Başkanı Gürsel Baran Cumhurbaşkanı ile görüştü

ATO Başkanı Gürsel Baran Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

ATO'dan gelen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çalışmalarını ifade eden Baran, Oda olarak sürdürdükleri her çalışmanın Ankara’nın geleceğini ilgilendirdiğini, Ankara’nın gelişiminin de ATO üyelerinin ticaretine olumlu yansıdığını belirtti.

Baran, 19 Mayıs Stadyumu'nun olduğu yerde yapımına başlanan yeni stadyumun bitirilmesini heyecanla beklediklerini ifade etti.

30 yıla yakın zamandan beri Ankara'da dünya ve Avrupa kupası maçı oynanmadığını ifade eden Baran, "Yeni stadyumun yapımına başlanması Ankara için çok önemli bir gelişme. 45 bin kişi kapasitesi bulunan bu yeni tesisle Ankara hak ettiği stadyuma kavuşmuş olacak. Şehrimizde gerçekleşecek büyük spor organizasyonları ekonomimize de canlılık kazandırmış olacak. Temeli atılan ve yapım çalışmalarına başlanan yeni stadyum için zat-ı alinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Baran, yeni stadyumun Ankara'nın spor kulüpleri için de motivasyon kaynağı olacağına işaret etti.

Hükümetin ihracatı geliştirme stratejisine paralel olarak Ankara'nın ihracatını artırmak için "Dış Ticaret İstihbarat Merkezi" kuracaklarını belirten Baran, bu merkezin hiç ihracat yapmamış Oda üyelerini ihracatçı haline getirmeye yönelik hizmet vereceğini bildirdi.

Baran, "Önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız bu merkezimizle, ihracat yapmak isteyen üyelerimize, ürününü satabileceği ülke, pazar ve müşteri bulmaya yönelik çalışmalar yapacağız." dedi.

ATO üyelerini ihracata, e-ticaret ve e-ihracata yönlendirmek için "İhracat Seferberliği" ile "E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği" adları altında eğitim programları düzenlediklerini belirten Baran, şunları kaydetti:

"Düzenlediğimiz bu eğitimler ve açacağımız Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ile halen 7 bin 500 civarında olan ihracatçı firma sayımızı en kısa sürede 10 bine, birkaç yıl içinde de 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İhracata yönelik bu çalışmalarımız istihdam artışına da katkı sağlıyor."

Baran, ATO'nun dijital dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12