Bir ay içinde trafiğe açılmış olacak

ABB’nin İstasyon Caddesi’nin trafik yoğunluğunu azaltabilmek için başlamış olduğu alternatif bulvar çalışmalarının 1 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Ankara 19.04.2022, 17:34 İrem Durak
Bir ay içinde trafiğe açılmış olacak

Bir ay içinde trafiğe açılmış olacak

ABB’nin İstasyon Caddesi’nin trafik yoğunluğunu azaltabilmek için başlamış olduğu alternatif bulvar çalışmalarının 1 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Tek yön ve 3 şeritten oluşmakta olan alternatif bulvar, bir alt geçit ve dört üst geçit köprüsü ile araç trafiğine açılmış olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Etimesgut İstasyon Caddesi’nin trafik yoğunluğunu azaltabilmek için başlamış olduğu ‘alternatif bulvar’ çalışmalarında sona geldi. İlk olarak Yüksek Hızlı Tren (YHT) Eryaman Garı alt geçit ayağında bulunan çalışmalar kapsamında prekast ve korkuluk imalatları ile asfalt yapım çalışmalarını bitiren ABB ekipleri, U dönüş köprüsü ve YHT Eryaman Garı alt geçidindeki çalışmaları da bitirildi. Türk Kızılayı Caddesi’ne gerçekleştirilecek bağlantı köprüsü dahil 1682. Cadde’de bulunan bağlantı köprüsündeki çalışmaları da tamamlayan ekipler son olarak demiryolu üst geçit köprüsündeki çalışmalarda yüzde 95 oranında ilerleme sağladı. Tek yön ve 3 şeritten oluşan alternatif bulvarın, aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasıyla en geç 1 ay içinde hizmete açılması planlanıyor.

ABB BAŞKANI YAVAŞ DUYURMUŞTU

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 5.6 kilometre uzunluğunda, 1 alt geçit ile 4 köprüden oluşan ana bulvarın kısa sürede trafiğe açılacağı müjdesini nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada “İstasyon Caddesi ki ne Başbakanlar, ne Başkanlar söz verdi; yapmak bize nasip oldu, çok yakında açacağız” sözleriyle duyurmuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14