Çetin Ay Çin’de 80 km Otoban Yolu Yaptı

Ankara 07.12.2021, 19:11 Sponsorlu icerik
Çetin Ay Çin’de 80 km Otoban Yolu Yaptı

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren isimlerden biri olan Çetin Ay, dünyanın en kalabalık olan ülkesine otoban yaptırması ile yeniden gündeme geldi. 1.4 milyarı aşkın nüfusuyla trafiğin oldukça yoğun olduğu görülen Çin’de yapılan bu otoban, günlük hayatı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Hem trafiğin önüne geçen hem de ulaşım süresini kısaltan bu otoban, son dönemlerin en çok konuşulan işlerinden biri oldu.

Yapım aşaması kısa bir süre içerisinde tamamlanan ve yakın zamanda kullanıma açılan bu otoban, 80 kilometre uzunluğa sahiptir. Çin’in en kalabalık ve önemli şehri olan Şangay’a bağlanan bu otoban, her gün binlerce aracın rotasını kapsıyor. Ayrıca otoban şeritleri fazla olduğu için günün en kalabalık ve yoğun saatlerinde bile otoban rahatlıkla kullanılabiliyor. Merkezi konumdan kasaba ve çevre illere uzanan bu otoban, farklı otoban hatlarına da bağlanıyor. Bu sayede gidilecek yerler için şehir içi dar yolları tercih etmeye de gerek kalmıyor.

Çin’e Yapılan Yeni Otoban Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Dünyanın en kalabalık olma unvanına sahip olan Çin, araç trafiğinin de çok yoğun olduğu ülkelerin arasında yerini alıyor. Özellikle Şangay ve Pekin gibi kalabalık nüfusa sahip şehirlerde araç trafiğini minimum düzeyde tutabilmek için pek çok otoban hattı bulunuyor. Bu hatlardan birinin yapımını üstlenen Çetin Ay, toplamda 80 km olan bu otobanı, Şangay ilçesine bağlayacak şekilde planlamış. Bu sayede liman merkezi olan ilden çevre kasabalara ulaşım çok daha kolay bir hal alıyor.

Yakın bir tarihte kullanıma açılan ve günün her saatinde sakin olmasıyla dikkatleri üzerine çeken bu otoban, ücretsiz şekilde kullanılabilmesiyle de ilgi odağı haline geldi. Çetin Ay’ın bu projesi, yalnızca Şangay genelinde değil, tüm Çin’de dikkat çekiyor.  

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03