Gazi Park Misafirlerini Ağırlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı yeşil alan ve parklarla donatmayı sürdürüyor.

Ankara 14.09.2021, 16:55 İrem Durak
Gazi Park Misafirlerini Ağırlıyor

Gazi Park Misafirlerini Ağırlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı yeşil alan ve parklarla donatmayı sürdürüyor. Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan “Gazi Park”, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılmasından sonra Başkentliler tarafından yoğun ilgi görmekte. Park içerisinde Nilüfer gölelerinden spor sahalarına, evcil hayvanlarla serbest gezinti alanlarından çocuk oyun parklarına kadar bir çok yerde Ankaralılar aileleriyle eğlenme imkanı buluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı yeşilin Başkent’i yapmak için 7/24 çalışıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı açılışları için 13 tane semt parkını Ankara’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi şu anlarda da Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan ve Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan “Gazi Park”ı Ankaralılara kavuşturdu.

Ankaralıların Yeni Aktivite Alanı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, senelerdir atıl durumda bulunan yaklaşık 62 bin metrekarelik alana sahip olan bölgeyi Gazi Park adıyla, Başkentlilerin gönüllerince eğlenmeleri için hizmete açtı.   

        Merkezde bulunan ve herkes tarafından ulaşılabilir bir konumda bulunma özelliğine sahip olan Gazi Park, Etimesgut- Bahçekapı Mahallesi sınırları içinde, Güvercinlik Caddesi ile Çiftlik Caddesi kesişiminde 7’den 70’e bütün vatandaşları misafir ediyor.

Çocuklar Hayvanlarla İç İçe Zaman Geçirme İmkanı Buluyor

       Gazi çiftliğine çok yakın bir mesafede bulunan Park içerisinde çim tepeler, çocuk kum havuzu, çocuk oyun grupları, kol balıklarının yüzdüğü Nilüfer Göleti ve açık hava sinema gösterimi de vatandaşlardan tam not almış durumda.

      Ailelerin ilgi alanlarına göre bireysel ya da toplu halde yapacakları türlü faaliyetler için ise çimlerle kaplı geniş bir etkinlik alanı da bulunuyor. Gençlere sporu sevdirmek için tasarlanmış olan Basketbol ve plaj voleybolu sahaları, badminton ve tenis kortları da sporseverler tarafından büyük bir ilgi çekiyor.

     Aileler çocuklarıyla beraber tavuk, horoz, cüce keçi, tavşan, tavus kuşu ve midillilerin kendilerine ait olarak ayrılmış gezinti alanında dolu dolu zaman geçiriyor.

Aileler Bu Durumdan Mutlu

     30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete başlayan ve günden güne yoğun bir şekilde talep alan Gazi Park, ziyarete gelen vatandaşlar tarafından övgüler almayı başardı:

-Duygu Akgül: “İkinci gelişim. Çok keyifli bir ortam bulunuyor. Çocuklarım gayet mutlu. Parkta güzel zaman geçiriyoruz.”

-Çınar Soysal: “Park hoşuma gitti. Atları seviyorum ve arkadaşlarımla oyun oynuyorum.”

-Fikret Coşkun: “Çocuklarım ve eşimle beraber geldim. Çocukların hayvanlarla temas etmesi ve yakından görmesi çok güzel.”

-Elmas Gür: “Bu parkı çok beğendim. Uzun zamandan beri Ankara’da böyle etkinlikler bulunmuyordu. Çocukların doğal alanda yetişmesi çok faydalı. Büyükşehrin bize sağladığı bu imkanlardan dolayı teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35