Gençlik Parkı

Ankara Gençlik Parkı nerede? Gençlik Parkı'na nasıl gidilir? Gençlik Parkı ne zaman açıldı? Gençlik Parkı'nda neler var?

Ankara 11.10.2020, 12:47
Gençlik Parkı

Ankara'nın tarihi parklarından biri olarak bilinen ve uzun zamandır Ankara’nın simgesi haline gelen Gençlik Parkı, 275.000 m²’lik alan üzerine kuruludur. 6 farklı yerden giriş kapısı bulunan Gençlik Parkı, şehrin en merkezi konumunda bulunan bir eğlence ile gezi mekanıdır.

Suya hasret olanlar ve şehir hayatından sıkılarak kaçmak isteyenler için uğrak alanlardan olan Gençlik Parkı yıl içerisinde Ankaralılar ve yerli yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Ankara’nın Nefes Alma Noktası: Gençlik Parkı

Yüzyıllık ağaçları, rengarenk bahçeleri ve yeşil alanlarıyla adeta Ankara’nın merkezinde bir ‘vaha’ biçiminde bulunan parkın en büyük özelliği, senelerden beri çocukları ve her yaştaki oyun severleri ağırlayan önemli lunaparktır.

Işıklandırma sistemi, modernize ulaşım ağı, geniş otoparkları ve çeşitli aktivitelerin bulunduğu merkezlerle kültür sanat yuvası, eğlence mekanı olan Gençlik Parkı’nın çevresinde bulunan bütün güzergahlardan giriş imkanı bulunan toplam 6 farklı kapı bulunmaktadır.

Çoğunlukla da tercih edilen kapıysa eğlencenin oldukça hızlı yaşandığı Lunapark kapısı olmaktadır. 25 bin metrekarelik alanda bulunan lunaparkta tüm yaşlara hitap eden oyun alanları, dinlenme bölgeleri ve oyuncaklar bulunmaktadır. Gençliği ile çocukluğu Ankara’da geçen herkesin yolunun düştüğü renkli eğlence dünyasına turistler de büyük ilgi göstermektedir.

Gençlik Parkı İç Anadolu’nun ortasında bulunup sulak alanlara hasret kalanların da özlemini gidermektedir. Göl kenarında bulunan banklar, doğada vakit geçirmek isteyen gençleri, yaşlıları ve nefes almak isteyen aileleri ağırlamaktadır. Park içerisinde 43 büfe, pastane ve çay bahçesi bulunmaktadır.

42 bin metrekarelik su gösterisi, havuz ve ışıklandırma ile konuklara görsel şov yaşatmaktadır.

10 bin metrekarelik opera binasında 240 bin metrekarelik rekreasyon yerlerinden oluşan Gençlik Parkı bünyesinde bulunan tiyatro binası, yabancı turistlerle iletişim kurmak için turizm ofisi, nikah ve düğün salonu, gençlik merkezleri, Belediye kabul salonu, restoran, yürüyüş alanı ve Ankara’nın kültürel yaşam alanlarından olan Gençlik Parkı en sosyal parklarından biri olarak bilinmektedir.

İçerisinde gitar, org, yabancı dil, masa tenisi, bağlama, bilardo, air-hockey gibi aktivitelerin bulunduğu 100 kişilik kafe ve sinema salonları gençlerin sosyalleşmesinde katkıda bulunan önemli yerleri barındırmaktadır. Toplamda iki bloktan oluşan Gençlik Merkezi kültür merkezi konumundadır.

Parkın içinde toplamda 63 bin 600 metrekarelik yürüyüş alanı, 920 metrekarelik oyun alanı, 13 bin 200 metrekarelik yapı alanı ve 42 bin metrekarelik havuzu bulunmaktadır. Bir de 130 metrekarelik kaskatlı havuzu ve 107 bin metrekarelik yeşil alanı bulunmaktadır.

Gençlik Parkı İletişim ve Adres Bilgileri

  • Adres: Doğanbey Mahallesi, Atatürk Blv No:50, 06050 Altındağ/Ankara
  • İletişim: 0312 309 86 71

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10