İtfaiyeci babaya zor kurtarma operasyonu

Bugüne kadar birçok yangın ve deprem şeklindeki büyük olaylarda insanların çağrısına derhal koşan Ankara İtfaiyesi’nde görevli olarak çalışan Musa Kalınsazlıoğlu, hayatının en büyük kurtarma operasyonunu 15 aylık olan SMA hastası kızı Zehra Meva için vermekte.

Ankara 14.08.2021, 15:30 İrem Durak
İtfaiyeci babaya zor kurtarma operasyonu

İtfaiyeci babaya zor kurtarma operasyonu

Bugüne kadar birçok yangın ve deprem şeklindeki büyük olaylarda insanların çağrısına derhal koşan Ankara İtfaiyesi’nde görevli olarak çalışan Musa Kalınsazlıoğlu, hayatının en büyük kurtarma operasyonunu 15 aylık olan SMA hastası kızı Zehra Meva için vermekte. Muğla’da meydana gelen orman yangın söndürme çalışmalarında görev alan baba Kalınsazlıoğlu, Meva için başlatılmış olan yardım kampanyasına destek çağrısı gerçekleştiriyor.

Ankara İtfaiyesi’nde 15 seneyi aşkın zamandan bu yanar görev yapan itfaiye eri Musa Kalınsazlıoğlu, bir yandan yangın, deprem, sel şeklindeki büyük olaylarda insanların yardımına koşup hayatlar kurtarırken öte yandan da en büyük kurtarma operasyonunun mücadelesini 15 aylık olan SMA hastası kızı Zehra Meva için gerçekleştiriyor. 24 Ocak 2020’de Elazığ’daki depremde, depremzedeleri kurtarmak için enkaz altında, “Sesimi duyan var mı” seslenişi ile hatırlanan Kalınsazlıoğlu  şu anda da kızı için, “Sesimi duyan var mı” diye sesleniyor. SMA Tip-2 hastası 15 aylık Zehra Meva Kalınsazlıoğlu’nun 2 yaşından önce Amerika’da gen tedavisi olabilmesi için valilikten alınan izinle bir kampanya başlatıldı. Ölümcül kas hastalığıyla mücadele eden küçük Zehra Meva’nın tedavisine gerekli olan 2 milyon 251 bin 750 doların şimdiye kadar yüzde 30’u toplanabildi.

ZAMAN ALEYHİNE İŞLİYOR

Ailenin ve gönüllülerin desteğiyle yürütülen kampanyada adeta zamana karşı bir yarış veriliyor. Her geçen gün Zehra Meva’nın aleyhine işleyen süreçte aile her akşam ‘Zehra Meva yaşasın’ hesabıyla açtıkları sosyal medya hesaplarından yavruları için yardım topluyor, gönüllülük için çağrıda bulunuyor. Muğla Köyceğiz’de çıkan yangın için bölgeye giderek söndürme çalışmalarına katılan baba Musa Kalınsazlıoğlu, Zehra Meva’nın tedavisi için 150 bin kişinin 100 TL bağış yapması halinde kampanyanın amacına ulaşacağını belirtti. Kızı için destek çağrısında bulunan itfaiyeci baba, şunları söyledi:

PAPATYAMIZ SOLMASIN

“40’ı aşkın aile, SMA hastası çocukları için kampanya yaparak yurt dışına giderek gen tedavisi oldu. Ailelere ulaşıp konuştuk olumlu sonuç aldıklarını söylediler. SMA Tip 2 hastası olup tedavi olan yavrular yeni yürümeye başlayan çocuklar gibi ellerinden tutularak adım atabiliyorlar. Kas erimesi durduğu için fizik tedavi egzersizlerine devam ediyorlar. Orman yangınları için bölgeye geldik kampanyamızı gönüllülere emanet ettik. Biz Meva’ya ‘papatya kız’ diyoruz, bu nedenle verilen destekle ‘papatyamız solmasın’ istiyoruz. İnşallah hedefimize ulaşır ve yavrumuzun tedavisini yaptırabiliriz. Bu nedenle herkesten Meva için destek bekliyoruz.”

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Tam adı Spinal Musküler Atrofi olan SMA, istemli kasların erimesine yol açan sinir-kas hastalıkları grubuna dahil kalıtsal ve ilerleyici bir kas hastalığı. Omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetini ortadan kaldırıyor. SMA, ailelerin pahalı olan tedavi masraflarını karşılamak için yürüttükleri bağış kampanyaları ile gündeme geliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01