Kara Kış Kapıya Dayandı!

Alınan son dakika haberine göre; İstanbul'da yeni haftanın başlaması ile birlikte kar yağışının gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Ankara 09.02.2021, 16:59 İrem Durak
Kara Kış Kapıya Dayandı!

Kara Kış Kapıya Dayandı!

Alınan son dakika haberine göre; İstanbul'da yeni haftanın başlaması ile birlikte kar yağışının gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu. Gelen son hava tahminlerine göre; hafta sonunda İstanbul, soğuk hava dalgasının iyice etkisi altına girmiş olacak. Hava sıcaklıklarında cuma gününden başlayarak 20 derece düşüş yaşanması öngörülüyor. 14 Şubat pazar günü ise İstanbul ile Marmara Bölgesi'nin tamamında kar yağışı başlayacak. Diğer taraftan Meteoroloji'den bir son dakika açıklaması yapıldı: İstanbul için sarı uyarı verildi. Kara Kış Kapıya Dayandı.

Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen son dakika değerlendirmesine göre, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklarda cuma gününden itibaren 10 derece düşüş meydana gelmesi bekleniyor. Yurt genelinde büyük oranda etkisi sürecek olan soğuk havanın kar yağışını da beraberinde getireceği öngörülüyor. Diğer yandan Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sıcaklıkların 20 derece düşebileceği yönünde tahminlerini söyledi.

Sarı Uyarı Yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gerçekleştirilen açıklamada "Hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ile 12 derece üstünde süreceği, cuma günü kuzeybatı taraflarından başlayarak hafta sonunda kuzey, iç ve batı taraflarda mevsim normallerine yakın, yer yer altına düşeceği bildiriliyor" denildi.

Fırtına Alarmı Verildi

Genel Müdürlükten gerçekleştirilen duyuruya göre, rüzgarın güney ve güneybatı taraflarından Kuzey Ege ve Marmara bölgelerinde sabah saatlerinde kuvvetli yer yer fırtına (saatte 40-70 kilometre) biçiminde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile birlikte Orta ve Doğu Karadeniz'in iç taraflarında bu gece saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar oldukça kuvvetli yer yer de hamleli fırtına (saatte 40-70 kilometre) biçiminde eseceği düşünülüyor.

Bu sebeple meydana gelmesi yüksek olasılıklı olan ulaşımda aksamalar, ağaç ile direk devrilmesi, çatı uçması, soba ile baca gazı zehirlenmeleri şeklinde olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlem alınması gerektiği büyük önem taşımakta.

Konuyla ilgili olarak bilgi aktarımı sağlayan Genel Müdürlük uzmanları, Türkiye'nin hala Orta ve Doğu Avrupa'da etkili olmuş olan alçak basınç ve buna bağlı olan cephe sistemlerinin etkisi sebebiyle batı bölgelerden başlamış olarak güneyli rüzgarların etkisi altında kalacağı ve bunun da kuvvetli bir şekilde lodos fırtınasına neden olduğunu bildirdi.

Ankara Valiliği Uyarılar Yaptı

Ankara Valiliği tarafından, bugünden itibaren yarın akşama kadar fırtına uyarısı ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Valiliğin Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre rüzgarın bugünden (salı) itibaren yarın akşam saatlerine kadar yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04