Kuğulu Parka Nasıl Gidilir?

Ankara'da bulunana Kuğulu Park oldukça ilgi çeken bir yerdir. Kuğulu Park'da gitmek isteyenler için güzergahları ve gidiş seçeneklerini paylaştık.

Ankara 16.09.2020, 18:33
Kuğulu Parka Nasıl Gidilir?

Kuğulu Park Ankara'nın en çok bilinen Caddesi'nden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi'nin başında yer alan küçük ve şirin bir parktır. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan bu Park Tunalı Hilmi Caddesi’nden çıkanlar, alışveriş yapanlar ve soluklanmak isteyenler için güzel bir seçenek olabilir. Sincan'dan Kuğulu Park'a gitmek isteyenler için;

Sincan ile Ankara Merkez arası 37 kilometre mesafededir ve yaklaşık olarak yarım saatlik bir yolculuk süresi vardır. Sincan'dan gelerek Kuğulu Park'a gitmek isteyenler için; Sincan Kayış Banliyö özür dile Sıhhiye durağında inildikten sonra adliyenin önünde bulunan duraklardan 135, 413, 407 ve 188 numaralı otobüslerden herhangi birine binilerek Kuğulu Park durağında inilebilir Kuğulu Park'a ulaşılabilir.

Kuğulu Park'ın Özellikleri

Kuğulu Park oldukça ünlü parklardan biridir soluklanmak için tercih edilebilecek güzel bir yerdir. Tunalı Hilmi Caddesi Ankaralılar tarafından en çok bilinen caddelerden biridir. Dolayısıyla bu caddeye gitmeyen neredeyse yoktur. Zaten Kuğulu Park bu caddenin başında yer aldığından dolayı Tunalı Hilmi caddesine giden herkes mutlaka Kuğulu Park'a uğramaktadır.

Alışveriş sonrası, kafa dinlemek, yorgunluğu atmak, kısa bir yürüyüşe çıkmak, çocuğuyla parka gitmek kuğuların karşısında çay içmek isteyenler için güzel bir seçenek olabilir. Parkta 20'den fazla kuş türü bulunmakta en çok merak edilenler ise kuğular olmaktadır. Kuş türleri beslenebilir, park içerisinde bulunan şelale karşısında ve kafede güzel vakit geçirilebilir.

Parkta yer alan kafe hafta sonları çok kalabalık olsa da hafta içi de yine kalabalık olmaktadır. Kafede sıcak bir çay içmek ve kuğuları seyretmek kişilerin sohbetine anlam katacaktır.

Park yapılmadan önce şu an parkın bulunduğu arazide zaten içerisinde dere ve kavak ağaçlarının olduğu bir yer olduğu bilinmekteydi. Kavaklıdere adı da adını buradaki kavaklardan ve dereden almıştır. Kuğulu Parkı gidip de etrafında bulunan caddeleri gezmeden olmaz.

Kuğulu Park'ın etrafından Tunalı Hilmi Caddesi, Seğmenler Parkı, Paris Caddesi, Arjantin Caddesi ve Bestekar Sokak izlenebilecek güzel yerlerdir. Kuğulu Park'ta güzel bir sabah kahvaltısı ya da öğle ve akşam yemeği tercih edilebilir. Bulunduğu konuma göre çok da uygun olmasa da fiyatlar orta düzeydedir. Kuğulu Park’a ulaşmak isteyenlerin Tunalı Hilmi Caddesi’ni kullanmaları mantıklı olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35