Mansur Yavaş Ankapark’ı birkaç güne devralacaklarını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark’ı birkaç gün içinde devralacaklarını ifade etti.

Ankara 29.06.2022, 17:58 İrem Durak
Mansur Yavaş Ankapark’ı birkaç güne devralacaklarını açıkladı

Mansur Yavaş Ankapark’ı birkaç güne devralacaklarını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark’ı birkaç gün içinde devralacaklarını ifade ederek, “Burayı teslim almamızın ardından Ankara halkına buranın faturasını göstereceğiz. Hangi makineler çalışıyor, hangileri hurdaya çıkmış. Orayı mevcut haliyle olabildiğince Ankara turizmine kazandırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yenimahalle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde hizmete açılan Crowne Plaza Ankara Otel’in açılışına katılım sağlayan Başkan Yavaş, Plaza Otelcilik Başkanı Yılmaz Kayaaslan’ın fuar alanı ve Ankapark’la ilgili problemlerini de cevapladı. Başkan Yavaş, inşaatı yarım kalan Akyurt’taki fuar alanı ile alakalı olarak şöyle konuştu: “Fuar AŞ’de bir sorun var. Bir tarihte mahkemelik olduk. Ardından hakem heyetine gitti bütün davaları kazandık. Bu süreç zarfında ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ısrarlı bir biçimde ‘Gelin bunu hemen yapalım, yok ortakların bir kısmının imkânı yoksa hisseleri bize devredin, ben yapmaya hazırım’ dedim. O zaman 150-200 milyon lira maliyet bulunuyordu. Şimdi 1 milyarı buldu. Maalesef zorlanacağız ama ben yapılması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü Ankara ekonomisine çok büyük katkısı olacağı konusunda hiç şüphemiz yok. İnşallah diğer ortaklar da kaynaklarını bu yönde ayırırlar ve hep birlikte yaparız.” Yavaş, Ankapark’taki süreçle ilgili de şu bilgileri verdi: “Ankapark’a 801 milyon dolar para harcanmış. İşletmeci işletmiyor, sözleşmeye aykırı hareket ediyor. Biz de bize teslim edilmesi için Yenimahalle Kaymakamlığı’na müracaat ettik. Bunun üzerine işletmeci men davası açtı ve mahkemenin sayın hakimi 801 milyon dolar harcanan bir yere sadece 50 bin liralık nakit teminatla ihtiyadi tedbir verdi. İtirazlarımızın hiçbirisi sonuç vermedi. Dedik ki ‘Tersine teminatı biz verelim. İşletmecinin zararlarını karşılayacak şekilde biz verelim’ dedik o da kabul edilmedi. Bu arada hırsızlıklar oldu, kablolar çalındı. Çünkü işletmeci bin dönümlük araziye beş tane güvenlik koymuş, biz müdahale edemiyoruz. Sürekli yapılan hırsızlıkları mahkeme dosyasına koymamıza rağmen, hakim tedbir kararını kaldırmadı. Daha sonra davayı kazandık. Davayı kazandık ancak aleyhimize ihtiyadi tedbir kararı devam etti. Daha sonra biz tahliye davası açtık. Bu sefer davanın hakimi de diğer dosyanın sonucunun beklenmesine karar verdi. Bugüne kadar böyle kaldı. Bu da yetmedi Ankapark’ın işletmecileri iflas etti. Sözleşme kanununa göre iflas edilir edilmez sözleşme sona erer. Buna rağmen hala bize teslim edilmedi.”

FATURAYI GÖSTERECEĞİZ

Geçtiğimiz hafta alınan bir kararla İstinaf Mahkemesi’nin lehlerine karar verdiğini belirten Yavaş, “İstinaf lehimize karar verdi. Ama İflas İdaresi de işin içine girdiği için inşallah teslim almak için hazırlıklara başladık. Ben bunu bir bakanımızla da görüştüm. ‘Bir an evvel siz de destek olun, her ne kadar yatırım da, yeri de yanlış olsa orada Ankara’nın 801 milyon doları var. Hep beraber el atalım burayı ayağa kaldıralım’ dememe rağmen aynı bakan Ankapark’ı işletmemekle bizi suçladı. Yani siyasete konu olduğu için oranın çürümesine göz yumuluyor. Biz de pankartlara yazdık. Daha iki gün önce hırsız yakalandı. Dolayısıyla birkaç gün içinde burayı teslim aldıktan sonra Ankara halkına buranın faturasını göstereceğiz. Hangi makineler çalışıyor, hangileri hurdaya çıkmış. Oranın mevcut haliyle olabildiğince Ankara turizmine kazandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Otelin açılış kurdelesini Mansur Yavaş’la birlikte, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran ve otelin yönetim kurulu üyeleri kesti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36