Mansur Yavaş: Ankara’da internetsiz köy kalmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde uzaktan eğitimi devam eden öğrenciler için toplamda 914 köye ücretsiz internet hizmeti sağlandığını belirtti. Mansur Yavaş Ankara’da internetsiz köy kalmadı dedi.

Ankara 25.12.2020, 17:19 İrem Durak
Mansur Yavaş: Ankara’da internetsiz köy kalmadı

Mansur Yavaş: Ankara’da internetsiz köy kalmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde uzaktan eğitimi devam eden öğrenciler için toplamda 914 köye ücretsiz internet hizmeti sağlandığını belirtti. Mansur Yavaş Ankara’da internetsiz köy kalmadı dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korona virüsü salgını döneminde internet problemi sebebiyle uzaktan eğitime ulaşamayan ve uzaktan eğitime erişmekte zorluk çeken öğrencilerin kaldığı ve yaşadıkları Ankara’ya bağlı köylere alt yapı kurdurdu. Ankara’da internetsiz köy kalmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın vermiş olduğu talimattan sonra çalışmalarına başlayan ve alt yapı hizmetlerini sağlayan belediye ekipleri toplamda 914 köye ücretsiz internet hizmeti götürdü.

Öğrencilerin pandemi süreci boyunca okulların kapanması sonucunda uzaktan eğitime devam edebilmesi için interneti olmayan 928 kırsal mahalleye ve köye ücretsiz internet bağlantısı sağlamak adına çalışmalar başlatmıştı. 10 köyde alt yapı olması sebebiyle muhtarların kurulum yapılmasını istemediği, 4 köyde ise köy konağı yapımının devam etmesi sebebiyle kurulumun ertelendiği ücretsiz internet hizmeti için toplamda 914 köyde çalışmalar tamamlandı.

Çalışmaları yeni tamamlanan ve sağlanan internet hizmeti ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımlar gerçekleştiren Yavaş, “Söz verildiği gibi Ankara'mızda internetsiz köy bulunmuyor artık. Bine yakın köyümüzü ücretsiz bir şekilde internete kavuşturduk. Ömrüm ve gücüm yettiği kadar, eğitim aşkı ile çalışan her bir evladımızın yanında olacağım. Yeter ki yüzünüz hep gülsün, başarılar dilerim evlatlarım” ifadelerine yer verdi.

Öteki yandan uzaktan eğitim ve tatillerle ilgili olarak MEB tarafından yeni bir açıklama geldi. O açıklamada;

"İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirilecektir.

İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık 2020 Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla o tarih itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabileceklerdir.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim senesinin ilk döneminin bitirileceği 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar sürecektir.

22 Ocak 2021 tarihinden sonra da karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimleri tarafından, farklı gün ve saat dilimlerine yayılıp yoğunluk oluşturulmayacak şekilde yapılacaktır.

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatile ikinci dönemde yer alan bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir. 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11