Mansur Yavaş, Bakan Kurum’a tepki gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ifadelerine cevap verdi.

Ankara 23.07.2022, 22:55 İrem Durak
Mansur Yavaş, Bakan Kurum’a tepki gösterdi

Mansur Yavaş, Bakan Kurum’a tepki gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Bu alanı yüz binlerce Ankaralı kardeşimizin hizmetine mi sunacaksınız? Yoksa 3 yıldır yaptığınız gibi burayı çürümeye mi terk edeceksiniz?” ifadelerine cevap verdi. Yavaş, “Ankapark'ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 sene önce değil, mahkeme kararı ile 5 gün önce gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un 'Selçuklu Şehri Bitlis'te Tarihi Miras Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor' programında, Ankapark ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Bakan Kurum, Ankapark ile ilgili şunları söylemişti:

"Kaderine terk edilen Ankapark'ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı? Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara'nın gençleri ödedi, çocukları ödedi, hala da ödüyor. Yazık değil mi? Yapılmış bir hizmeti, beğenirsin ya da beğenmezsin ama senin görevin Belediye Başkanı olarak o hizmeti kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen; Ankara'yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahküm etmeniz değildir. Eskilerin çok güzel bir sözü var: "Kaval çalmak üflemek değildir. Parmaklarınızı hareket ettireceksiniz. Yani insan; diliyle değil, üfleyerek değil, yaptığı işle konuşacak. Millet de ona göre takdir edecek. Şimdi soruyorum. Bu iki seçenekten hangisini tercih edeceksiniz? Bu alanı yüz binlerce Ankaralı kardeşimizin hizmetine mi sunacaksınız? Yoksa 3 yıldır olduğu gibi, 3 yıldır yaptığınız gibi burayı çürümeye mi terk edeceksiniz? Burayı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi ikbaliniz için bir malzeme olarak kullanmaya devam mı edeceksiniz? Biz bu sorularımızın cevaplarını milletimiz gibi merak ediyoruz. Bunun sonuna kadar da takipçisi olacağız."

Kurum'un açıklamalarını içeren videonun da bulunduğu sosyal medya paylaşımını alıntılayan Yavaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Bakan, Ankapark'ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark'ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de http://forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36