Mansur Yavaş "Bir belediye başkanı yalnızca işini yapmalı" diyerek kimi kast etti?

Millet İttifakı ve 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayları arasında ismi ilk sıralarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmesinin ardından soruları cevapladı.

Ankara 11.04.2022, 21:40 11.04.2022, 22:25 İrem Durak
Mansur Yavaş "Bir belediye başkanı yalnızca işini yapmalı" diyerek kimi kast etti?

Mansur Yavaş "Bir belediye başkanı yalnızca işini yapmalı" diyerek kimi kast etti?

Millet İttifakı ve 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayları arasında ismi ilk sıralarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmesinin ardından soruları cevapladı. Yavaş basın toplantısında "Bir belediye başkanı seçildiği zamandan itibaren yalnızca işini yapmalıdır. Ne diğer siyasi partilere, genel başkanlarına laf söylemeli" şeklinde konuştu. Yavaş'ın mesaj içermekte olan bu sözleri "İmamoğlu'nu mu kast ediyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mayıs ayı başında yapılacak olan ve 3 sene içinde yaptıklarını anlatacakları toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de davet etti. Yavaş, davet için İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. Merak ile beklenen görüşmeden sonra iki isim ortak basın açıklaması yaptı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KONUSU SORULDU

Mansur Yavaş, açıklamasının ardından gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Gazetecilerin, " Ümit Özdağ'ın sizin cumhurbaşkanı adayı olmanız yönündeki açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum" yanıtını verdi."

BİR BELEDİYE BAŞKANI SADECE GÖREVİNİ YAPMALI"

Açıklamalarına devam eden dikkat çeken ifadeler kullandı. Belediye başkanının sadece görevini yapması gerektiğini belirten Yavaş, "Ne diğer siyasi partilere laf söylemeli, işini yapmalı. Çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, devam edeceğim" dedi.

BU SÖZLER AKILLARA İMAMOĞLU'NU GETİRDİ

Yavaş'ın bu sözleri sık sık başka Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere zaman zaman diğer siyasilerle karşı karşıya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu getirdi. İmamoğlu, son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu için "Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir insansın. İradesi olmayan bir insansın" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14