Mansur Yavaş’tan Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 17 senedir yol ve altyapı problemi nedeniyle hayalet kente dönen Alcı Mahallesi sakinlerine derin bir nefes aldıracak çalışmalara start verdi.

Ankara 22.10.2021, 15:50 İrem Durak
Mansur Yavaş’tan Ziyaret

Mansur Yavaş’tan Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 17 senedir yol ve altyapı problemi nedeniyle hayalet kente dönen Alcı Mahallesi sakinlerine derin bir nefes aldıracak çalışmalara start verdi. Altyapıdan asfalta kadar birçok hizmetin verildiği Alcı Mahallesi’ni ziyaret eden Yavaş, mahalle sakinleri ile buluştu. Tek tek problemleri ve talepleri dinleyen Yavaş, “Burada yerleşimi gerçekleştirecek kreş dahil sosyal tesislerin hepsini biz yapacağız. Benim de arzum burada yerleşimin başlaması” şeklinde konuştu.

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, insan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda Ankaralılarla bir araya gelerek istek ve problemleri yerinde dinlemeye devam ediyor.

     17 senedir hayalet mahalleye dönen Sincan ilçesi Alcı Mahallesi’nin 17 seneden bu yana yaşanan yol ve altyapı problemini çözüme kavuşturan Yavaş, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

     Sanayi bölgelerine çok yakın olmasına rağmen seneler boyu ihmal edilen mahalleyi ziyaret eden Yavaş’a; Başkent Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadi Türk, ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Seyit Ardıç ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti.

Yavaş: “Yine Ne Zaman İsterseniz Gelirim”

     Alt ve üstyapıda başlatılan çalışmalardan sonra mahalle sakinleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tek tek problemleri ve talepleri dinledi.

     Mahallenin ihtiyaçlarının karşılanması için seçimden önce bir söz verdiklerini ifade eden Yavaş, “Burayı hiç unutmadık. Organize sanayi bölgelerine çok yakın, onların işçi ihtiyaçları var. Bazı işçiler uzun yollar sebebiyle çalışmak istemiyor. Burası için yeni bir formüle gerek bulunmuyor. Organize sanayide çalışanlar burada ev sahibi olabilirler ya da buraya kiracı olarak taşınarak neredeyse işlerine yürüyerek gidebilirler” şeklinde konuştu.

    ASKİ Genel Müdürlüğü’nün altyapı problemlerini çözdüğünü, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de bölgede asfalt serimi gerçekleştirdiğini ifade eden Yavaş, mahallenin canlanması ile ilgili çalışmalar yapacaklarını anlattı:

“Burada yerleşimi gerçekleştirecek kreş dahil olmak üzere sosyal tesislerin hepsini biz yapacağız bir an evvel. Pazar yerine, market yerine bunlara da yardımcı olalım ki harekete geçelim. Ben yine ne zaman isterseniz, gelirim. Dönünce de arkadaşlarla yeniden bir çalışma yapacağız. Kısa zamanda neler yapabileceğimize bakacağız. Benim de arzum, bir an öncel burada yerleşimin başlaması. Hem organize sanayi bölgelerinde istihdamın artması hem de işsizliğin sona ermesi.”

ASKİ ve Fen İşleri Ekipleri 7/24 Çalıştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimlerden önce ziyaret ederek yaşamın tekrardan başlayacağı sözünü verdiği Alcı Mahallesi’nin altyapı ve kanalizasyon sıkıntısını sona erdirmek için sahaya inen ASKİ ekipleri; 4 bin 688 metre pis su ve bin 450 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 138 metrelik altyapı çalışmalarını bitirdi.

    ASKİ Genel Müdürlüğü ayrıca 1 adet terfi istasyonu, 1 adet 7 bin 500 metreküp depo, 1 adet bin 500 metreküp üst kat depo, 1 adet bin 500 metreküp orta kat depo ve yaklaşık 98 bin metre iletim ve şebeke hattı yaptığı mahallede bölge sakinlerinin rahat bir nefes almasına yardımcı oldu.

    Bölgede 13 kilometrelik asfalt imalatını bitiren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ise toplamda 57 bin ton sıcak, 89 bin ton da mekanik asfalt serimi gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01