Mekanik Tesisat Sektöründeki Parlayan Yıldız

İnşaat projelerinde binanın beyni olarak tabir edilen mekanik tesisat imalatlarında kalite ne kadar yüksek tutulur ise insanların konfor alanları o kadar rahat olduğu tüm sektör tarafından bilinmektedir.

Ankara 20.09.2023, 02:29 Mehmet Kurt
Mekanik Tesisat Sektöründeki Parlayan Yıldız

   Kalitenin ise yanında bir maliyet getirdiği ise ülkemizde bilinen bir gerçek. 2022 yılında Ankara merkezli faaliyetlerine başlayan mermekanik mühendislik işte tamda kalite ve maliyet ikilisini sektörde edindiği tecrübe sayesinde yan yana getirmeyi başarabilmiş, bu sayede yüklenici firmalar ve mekanik imalat firmalar tarafından partner olma yolunda önemli bir yol kat etmiştir. Firma kurucularından Murat Randa 2009 yılında inşaat firmasında işe başladığını ve zaman içerisinde kendisini satınalma konusunda geliştirdiği tedarik edilen malzemelerin öncelikle nerelerde kullanıldığı öğrenmekle başlayıp daha sonra satınalma tedarik zincirini oluştuğunu ve satınalma departmanının olmazsa olmazı pörtföy oluşturduğunu zamanla ikili ilişkilerini geliştirerek son olarak mermekanik mühendislik firmasını kurduğunu iletti.

     Mermekanik mühendislik alışıla gelmiş vana boru gibi ana tesisat malzemeleri yanı sıra teknik tesisat ürünleri konusunda anında stok teslim ve verdiği hizmet sayesinde sektörde kısa sürede yerini almayı başarmıştır. Bayiliğini yaptığı markalar sayesinde Türkiye’de birçok kamu projeleri ve özel projelerde ürün tedariği sağlayan mermekanik mühendislik kısa sürede uzun yol kat etmiştir. Kendilerini çözüm merkezi olarak nitelendiren murat randa sözlerine şöyle devam ediyor, Türkiye’nin her yerinden tesisat ürünlerine ihtiyacı olan herkesin önce Ankara’da rüzgarlı olarak bilinen firmalara ulaşıyor. Rüzgarlıda standart ürünler olan pvc pprc vana gibi ürünleri anında bulabilir belki de istediğiniz fiyatlara alabilirsiniz buraya kadar sorun yok ama örnek vermek gerekirse 800 konutlu bir inşaat projesine anında kalorimetre bulamayabilirsiniz, 50mm kalınlığında camyünü boru izolasyonu bulamayabilirsiniz endüstriyel üretim alanlarında kullanılan ayvaz kondenstop ları stok bulamayabilirsiniz yada bir kazan tağdiye cihazını stok bulamayabilirsiniz, bulsanız bile markası (kalitesi) belli olmayan ve maliyet açısından uçuk fiyatlara bulabilirsiniz biz mermekanik mühendislik olarak bu eksikliği tespit ettik ve stoklarımızda her zaman teknik ürün gruplarını tutuyoruz. Teknik ürünü istediği kalite ve fiyatta bulan müşterilerimiz listesini bölmeyerek hepsini bizden alıyor, hem maliyetlerini düşüyor hem de hızlı hizmet alıyor bu yüzden tercih ediliyoruz diyebilirim. Bu ürün gruplarını tabiki çeşitlendirebiliriz örnek vermek gerekirse boru tesisatlarının izolasyonlarında kullanılan camyünü boru izolasyonu ve kauçuk boru izolasyonu stok tutuyor ve satın almasını yaparken geçmişteki ilişkilerimizi kullanarak en düşük maliyetler ile alıyoruz, düşük maliyetlerimizin üzerine piyasa kârlılığını koysak bile müşteri piyasa fiyatları ile kıyasladığında uygun kalıyoruz hem de stok teslim bu neden ile tercih ediliyoruz.

Sürekli hizmetdeyiz.

     Ürün tedariklerini sektördeki diğer rakiplerimizde yapıyor, elbette bizden daha büyük daha güçlü firmalar var ve hatta destek aldığımız rakiplerimiz bile var ama aramızdaki en büyük fark şudur; Dünya’nın sayılı mekanik imalat firmalarından Mekatronik İnşaat ‘de satınalma şefliği görevim süresince şunu gördüm ki mali değeri ile yok denilecek kadar ucuz bir malzeme yüzünden kocaman bir hat testi yapılamıyor ve işverene hat teslim edilemiyor. Gece gündüz mesai ile özel projelerde görev alan firmaların gece saat 02:00’da malzemeye ihtiyacı olabiliyor. İşte biz tamda burada görevdeyiz, gece bile şantiye ihtiyaçlarını hazırlayarak sevkini gerçekleştiriyoruz. Siparişin maddi  boyutuna bakmadan acil denilen tüm siparişleri şantiyeye yetiştiriyoruz. Bu yüzden tercih ediliyoruz. Ankara tesisat malzemeleri denilince ilk akla gelen firma biz isek bu sattığımız malzemelerin yanı sıra verdiğimiz hizmetten ötürüdür.

    Mer Mekanik mühendislik Macun Mah. Bağdat Caddesi Mehmet Emin Erdoğan İş Merkezi No.93/30 Yenimahalle ANKARA adresinden ulaşabilir, [email protected] mail adresinden fiyat talebinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15