Mutlaka Gitmeniz Gereken Ankara Restoranları

Türkiye’nin başkenti Ankara, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Anıtkabir’in yanı sıra birçok farklı milli mirasa sahip. Dolayısıyla şehre yılın her dönemi hem yerli hem de yabancı oldukça fazla sayıda turist geliyor. Tabii gelen bu konukların şehirde kusursuz bir şekilde misafir edilmesini sağlayan çeşitli tesis ve işletmeler var. Ayrıca bununla birlikte oldukça geniş restoran zincirinden de bahsetmek gerekiyor.

Ankara 21.11.2022, 20:23 Mehmet Kurt
Mutlaka Gitmeniz Gereken Ankara Restoranları

    Ankara’da sabah kahvaltısından tutun özel et yemeklerine, kebaplara, tandıra, pizza ve soslu özel dürümlere kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet veren restoranlar yer alıyor. Ankara’daki tüm bu lezzet duraklarına uğramadan önce konaklamak için de kendinize uygun bir otel bulmanız gerekiyor. Uygun fiyatlı ekonomik seçeneklerin yanı sıra lüks denilebilecek ek hizmetler sunan bir dizi otel de bulunuyor. Yani aslında Ankara otel fiyatları diğer bölgelerdeki gibi konum, oda tipi, konaklayacak kişi sayısı, sunulacak hizmetler ve diğer parametrelere bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Ankara’da mutlaka gitmeniz gereken restoranları bir araya getirdiğimiz listemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Boğaziçi Lokantası

Rotayı belirlerken öncelikle Ankara’ya has olan bir lezzetle başlayalım. Tam olarak 1906’dan bu yana hizmet veren Boğaziçi Lokantası, Ankara tavası denildiğinde akla ilk gelen restoranlardan biri. Her gün toplamda 65’i aşkın farklı lezzetin sunulduğu işletmede kendinize hakim olamıyorsunuz.

Cafemiz

Öğle ya da akşam yemeğinde farklı bir lezzet denemek isteyenler Cafemiz’e gidebilirler. Özellikle Paris soslu bifteğin tadına doyum olmuyor… Ankara G.O.P bölgesinde yer alan bu işletme vintage bir temayla hizmet veriyor.

Tarihi Mutfak Lokantası

Ankara’daki diğer bir durak ise Tarihi Mutfak Lokantası. Şehrin merkezinde, Kızılay’da yer alan bu lokanta sebze ya da etli yemeklerin yanı sıra tandır konusunda epey iddialı. Ayrıca bölgedeki birçok farklı işletmeye oranla uygun fiyatlı denilebilir. Bu sebeple öğrenciler tarafından da sıkça tercih ediliyor.

Masabaşı Kebapçısı

Adana ve Urfa kebap gibi klasikleşen lezzetler için Masabaşı Kebapçısı’nı tercih edebilirsiniz. Bu restoran aslında Ankaralıların çok yakından bildiği bir yer. Mekanda ayrıca pideleri de deneyebilirsiniz. Toplamda üç şubesi var, bulunduğunuz konuma göre Tunalı, Balgat ya da Kızılay’ı tercih edebilirsiniz.

Ye An Pide

Pide sevenlerin şehirdeki diğer bir uğrak noktası ise Ye An Pide. Bu restoran her ne kadar Kayseri’nin meşhur pidesi olan cıvıklıyı muhteşem bir şekilde sunsa da farklı tariflerle hazırlanan özel lezzetler de var.

Meşhur Tavacı Recep Usta

Özel Ankara tava lezzetiyle ün salmış olan Meşhur Tavacı Recep Usta, şık dizayn edilmiş muhteşem bir bahçede hizmet veriyor. Tabii buna ek olarak kış ayları ve soğuk günler için kapalı bir alanı da mevcut.

Hacı Arif Bey

Ankara’nın meşhur Güniz Sokağı’nda hizmet veren ve yıllardır aynı yerde bulunan Hacı Arif Bey, kebap konusunda şehirdeki başarılı alternatifler arasında yer alıyor. En çok sipariş verilen yemeklerin başında Nazik Kaburga, ve Saray Special geliyor. Ayrıca özel tarifle yapılan çiğ köfteyi de deneyebilirsiniz.

Çankaya Lokantası

Gelelim diğer bir et lezzetine, yaprak dönerin usta ellerle hazırlandığı ve servis edildiği Çankaya Lokantası, gerçekten doğru adres. Gün içerisinde yoğun olduğu için özellikle bu lokantayı seçiyorsanız mutlaka sabah saatlerinde gitmenizi öneriyoruz. Ek olarak şekerpare tatlısı söylemeyi de unutmayın.

Trilye Restoran

Bunlar haricinde de Ankara’nın birçok farklı noktasında özel lezzetler sunan çeşitli işletmeler var tabii. Trilye Restoran, deniz ürünleri konusunda oldukça iddialı.

Tüm bu lezzetleri tatmak; şehirdeki tarihi noktaları gezmek için konaklama seçeneklerine de ihtiyacınız var. Zira bir gün içerisinde şehrin yalnızca birkaç noktasını gezebilirsiniz. Bu sebeple Ankara otelleri sayfası üzerinden konaklama seçeneklerine göz gezdirebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15