Obruklar vatandaşları korkutuyor. Giderek Genişliyor

Konya'da sık bir şekilde ortaya çıkan obrukların ardından Ankara'daki bir tarlada da obruk meydana geldi.

Ankara 06.09.2021, 14:16 İrem Durak
Obruklar vatandaşları korkutuyor. Giderek Genişliyor

Obruklar vatandaşları korkutuyor. Giderek Genişliyor

Konya'da sık bir şekilde ortaya çıkan obrukların ardından Ankara'daki bir tarlada da obruk meydana geldi. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen obruğun 2 gün önce oluşmuş olduğu ve genişlemeye devam ettiği belirtildi. Obruğun oluştuğu tarla sahibi ve yöre halkı ise yetkili kişilerden yardım bekliyor.

Polatlı ilçesine bağlı bulunan Hacıosmanoğlu Mahallesi'nde yer alan buğday tarlasında, henüz nedeni belirlenemeyen bir obruk oluştu. Obruğun 2 gün önce meydana geldiğini ve her geçen gün genişlemeye devam ettiğini belirten tarla sahibi Seydi Karakaya ve yöre halkı yetkililerden yardım istiyor.

Bölge Halkına Uyarılar Yapıldı

Obrukta incelemelerde bulunan Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin, obruğun büyümeye devam edebileceği ve o bölge içerisinde farklı noktalarda da obruk oluşabileceği ile ilgili, bölge halkına uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Başka Yerlerde De Oluşma İhtimali Bulunuyor

Oluşan obruktan ötürü bölge halkının tedirgin olduğunu belirten Hacıosmanoğlu Mahalle Muhtarı Bayram Ören Hacıosmanoğlu, "Obruk 2 gün önce oluştu. Tarla sahibi Seydi Sarıkaya bize haber verdi. Olay yerinde inceleme yaptık, İlçe Tarım Müdürlüğü'nü arayarak bilgilendirdim. Bilgi doğrultusunda gelip incelediler. Obruğun daha genişleyeceğini, başka yerlerde de olabileceğini belirttiler. Bu tür olaylar Konya bölgesinde başlamıştı bizim burada da oluşmaya başladı. İnşallah ileride böyle bir şeyle karşılaşmayız. Bu arazinin hangi derece kullanılıp kullanılmayacağını şu an bilememekteyiz. Bize verecekleri bilgiye göre tarla sahiplerine söyleyeceğiz, onlarda ona göre önlemler alacaklar. Burada başlayınca herkes korkuyor. Acaba daha ilerler mi diye çekiniyorlar. Yetkililer de daha başka bölgelerde olacağını belirtiyorlar. Yetkililer hafta sonunun ardından inceleyerek bilgi vereceklerini söylediler" ifadelerine yer verdi.

Altından Mağara Geçiyormuş

Tarla sahibi Seydi Sarıkaya, "Sabah tarlayı suladık, akşam geri geldik çukur meydana gelmiş. Sonra muhtarı aradık. Muhtar sağ olsun İlçe Tarım'a bildirimde bulunmuş. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri su yüzünden oluşmuş diyor. Su ile alakası yok bunun. Su çekme yaptığı zaman arazilerde böyle durumlar olduğunu belirttiler. Ancak bunun suyla lakası bulunmuyor. Burada kuyu çalışması da yapmadık hiç. Buraya gelip baksınlar bir sıkıntı yoksa biz burayı doldurup sürmeye devam edeceğiz. Buranın altından mağara geçiyormuş. Mağara çöktüğü zaman da burası da çökme yapmış" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36