Otobüslerde seri dönüşüm zamanı

ABB’nin dizel otobüslerden dönüştürerek üretmiş olduğu ‘Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsü’ için ‘Seri Tadilat Tip Onay Belgesi’ geçenlerde alındı.

Ankara 26.04.2021, 16:50 İrem Durak
Otobüslerde seri dönüşüm zamanı

Otobüslerde seri dönüşüm zamanı

ABB’nin dizel otobüslerden dönüştürerek üretmiş olduğu ‘Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsü’ için ‘Seri Tadilat Tip Onay Belgesi’ geçenlerde alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “23 eski EGO otobüsümüzü dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu. İşte Otobüslerde seri dönüşüm zamanı ile ilgili detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki BELKA A.Ş. tarafından dizel otobüslerin dönüştürülmesi ile üretilen ve AB standartlarında testleri başarılı bir şekilde geçmeyi başaran ‘Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsü’ ile alakalı olarak bütün süreçlerin tamamlandığı ifade edildi. Otobüs için ‘Seri Tadilat Tip Onay Belgesi’ alındı. ABB’den gerçekleştirilen açıklamada BELKA A.Ş’nin ürün, dönüşüm projesi ve üretim tesisi onayı alan ve Türkiye’de bu alanda ilk yetki almayı başaran şirket olduğu ifade edildi.

23 eski ego otobüsü dönüşecek

ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesapları üstünden, “Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsünü gurur ile sizlere tanıtmıştık. Şimdi de ‘Seri Tadilat Tip Onay Belgesi’ almış olduk ve 23 eski EGO otobüsümüzü dönüştüreceğiz. Ankara’mızı çevre dostu otobüslere kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi. BELKA yönetimi, onay belgesinin alınmasından sonra ilk etapta 23 EGO otobüsünde başlatılacak olan ön seri imalat için hazırlıkların sürdüğünü belirttti.

3’te 1 maliyetine yapılıyor

BELKA tarafından sıfır elektrikli otobüs maliyetlerinin 3’te 1 maliyetine dönüştürülmesi sağlanan yüzde 100 elektrikli otobüs, yalnızca yakıt farkı ile 3.5 yılda kendini amorti etme özelliği taşıyor. Dönüşüm işleminin ardından kullanım ömürleri 15 yıl uzayan ve yüzde 80’e yakın olarak yakıt tasarrufu sağlamayı başaran otobüsler, sessiz ve çevreci olma özelliklerinin yanı sıra gece şarjı ile de beraber 3-4 saatlik şarjla yaklaşık olarak 300 ile 400 kilometre arasında yol yapabiliyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 1994 model eski bir dizel otobüsün dönüştürülmüş olduğu elektrikli otobüsün ilk prototipini 25 Şubat’ta tanıtıma çıkarmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10