Selde suya gömülü aracından suyu bardakla boşalttı

Ankara'da dün ani bir şekilde bastıran yağmur sebebiyle sel içinde kalan aracından bardakla su boşaltırken görüntülenen İrem Kuru, o anı anlattı.

Ankara 08.06.2022, 15:20 İrem Durak
Selde suya gömülü aracından suyu bardakla boşalttı

Selde suya gömülü aracından suyu bardakla boşalttı

Ankara'da dün ani bir şekilde bastıran yağmur sebebiyle sel içinde kalan aracından bardakla su boşaltırken görüntülenen İrem Kuru, o anı anlattı.

Başkent Ankara’da dün öğle saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli yağıştan ötürü bazı okul binaları, iş yerleri ve caddeler su altında kaldı, araçlarından çıkamayan sürücüler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Caddenin su altında kalması sebebiyle seyir halindeyken aracında sıkışan İrem Kuru'nun suya gömülü olan otomobilinden bardakla su boşaltırken objektiflere takılan görüntüsü, sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan biri oldu.

Kuru, yaşadığı korku dolu anları anlattı:

Aydınlıkevler tarafına gitmeye çalıştığını ve selin 5 dakika içinde gerçekleştiğini ifade eden Kuru, şu şekilde konuştu:

"Kırmızı ışıkta durdum, aniden her yer göl oldu. Hiçbir araba hareket edemedi. Durduktan yaklaşık 6-7 dakika sonra da arabanın içi su almaya başladı. Çok panik olduk. Ne yapacağımızı bilemedik. Kapılar önce açılmadı. Motor kendini kapattı. Sağdan soldan bir şeyler diyenler oldu, hiçbir yetkiliye de ulaşamadığımız için kendi çabalarımızla çıkarak kenarda suların çekilmesini bekledik."

Arabadan bardakla su boşalttığı görüntülere ilişkin de Kuru, "Orada elimizin altındaki tek şeydi bardak. Sular girmeye başladığında ilk etapta bardakla müdahale edebildik. Bardakla boşaltmaya başlamıştık sonradan iş çığrından çıktı, bardak da işe yaramaz oldu." dedi.

Araçta iki de iş arkadaşı olduğunu, bir arkadaşlarının kapısı açılmadığı için camdan çıktığını, kendilerinin de kapı açıldıktan sonra çıkabildiğini aktaran Kuru, "Arkadaşlarımızla birbirimizi telkin edemedik. Paniğimizi kontrol edemedik. Ne yapacağımızı, nasıl çıkacağımızı, kimi arayacağımızı şaşırdık. 155, 112 gibi neresi varsa aramaya çalıştık ama ihbar sayısı fazla olduğu için ulaşamadık. Kendi kendimizi motive etmeye çalıştık. İlk defa böyle bir şey başımıza geldiği için de ne yapacağımızı bilemedik." ifadelerini kullandı.

Arabanın sigorta işlemleri için tutanak ve rapor alınması gerektiğini, bu nedenle karakola geldiğini dile getiren Kuru, çalışamaz durumda olduğu için büyük ihtimalle aracının hurdaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36