Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Türkiye’de ilk defa Başkent’te, ‘‘Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi’’ verildi.

Ankara 06.09.2021, 16:24 İrem Durak
Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGÜM) ile İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından Büyükşehir Belediye personeline yönelik, Türkiye’de ilk defa Başkent’te, ‘‘Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi’’ verildi.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi, personelin gelişimleri için hizmet içi eğitimleri organize etmeye devam ediyor.

   Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın ev sahipliği yapması ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği  Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (İSGÜM) iş birliği ile Büyükşehir personeline yönelik ‘‘Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi’’ gerçekleştirildi.

Asbest Atıklarının Bertarafı Anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda verilen eğitime; Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacıllı, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nde iş sağlığı ve güvenliği biriminde çalışan iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleri, Asbest Söküm Uzmanları Dernek Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, ile ilçe belediyelerinde yıkım ve asbest işlerinde görev yapan personeller katılım sağladı.

    Türkiye’de ilk defa Ankara’da düzenlenen ve İSGÜM personeli tarafından gerçekleştirilen eğitimde, yerel yönetimlerin asbest ile alakalı olan görev ve sorumlulukları ile asbest atıklarının bertarafı konularına yer verildi.

‘’Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği İçin Bu Eğitimi Düzenliyoruz’’

      Pandemi sebebiyle ara verdikleri hizmet içi eğitimlere normalleşme süreci ile yeniden başladıklarını ifade eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, eğitim ile alakalı şu bilgileri paylaştı:

   ‘‘Pandemi döneminden ötürü eğitim faaliyetlerine ara vermiştik fakat asbest son günlerin güncel konularından biri. Buna dikkat çekmek, halk sağlığını dikkate alarak çalışanların iş sağlığı ile güvenliği bakımından bu eğitimi düzenlemekteyiz. Bu eğitimlerle çalışanlarımızı bilgilendirerek bilinçlendireceğiz. Çalışma Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile iş birliği sağlayarak bu eğitim çalışmasını devam ettireceğiz. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak hak sağlığını önceleyen ve personelimizi bilgilendiren çalışmalarımıza yenilerini ekleyip sürdüreceğiz.’’

Ovacıllı: ‘‘Toplum Sağlığını Korumak İçin Asbestle Mücadele Etmek Zorundayız’’

   Toplum sağlığını korumak adına asbestle mücadelenin önemine vurgu yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacıllı, şu şekilde konuştu:

   ‘‘Bizleri davet eden ve bizlere ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Asbestle mücadelede belediyelere ve yerel yönetimlere önemli işler kalıyor. Bu sistemde çok kritik rolleri bulunuyor. İzin süreçlerinde kanserojen maddelerin yapı malzemeleri içerisinde yer alıp almadığının denetlenmesi, incelenmesi bununla alakalı olarak tespit çalışmalarının sorgulanması gerekiyor. Bu konular ile ilgili olarak yapacağımız çalışmalarla birlikte halkımız ve çalışanlarımız için sağlıklı ve güvenli ortamları temin edebileceğimize inanmaktayız.’’

Uzun Yıllar Yapılmayan Eğitime Ankara Büyükşehir Belediyesi Öncü Oldu

      “Yerel Yönetimlerde Asbest Farkındalık Eğitimi”nin Türkiye’de ilk defa Ankara’da düzenlendiğini belirten Asbest Söküm Uzmanları Dernek Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, ‘‘Türkiye’de uzun senelerden bu yana yapmayı planladığımız Asbest Farkındalık Eğitimi Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ankara’da yapıldı. Bu eğitimin Türkiye’ye örnek olmasını diliyor ve diğer şehirlerimizin de böyle eğitimler düzenlemesini istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, Sayın Mansur Yavaş’a ve İş Sağlığı Genel Müdürlüğü’ne düzenledikleri eğitim için teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03