YHT Garı'nda kütüphane açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda 5 bin eserin bulunduğu kütüphanenin açılışını yaptı.

Ankara 04.08.2022, 21:42 İrem Durak
YHT Garı'nda kütüphane açıldı

YHT Garı'nda kütüphane açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda 5 bin eserin bulunduğu kütüphanenin açılışını yaptı.

Kütüphanenin açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan tarafından gerçekleştirildi.

Demircan, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında, YHT Garı'nın Turizm Information bürosunun bulunduğu kısımda bir de kütüphane oluşturduklarını ifade ederek, "Bakanlığımızın kültür ve turizm fonksiyonlarının kesiştiği, çok butik ve özel bir uygulama." Şeklinde konuştu.

YHT Garı'nda her gün binlerce yolcunun misafir edildiğine değinen Demircan, Türkiye'nin turistik tesislerine, turizm altyapılar ile ilgili bilgilerin bulunduğu bilgilendirme noktasında kültürü de anlatan yayınları içeren bir kitaplığı hizmete sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kütüphanede 5 bin kitabın bulunduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:

"Burada turizmle alakalı yayınların dışında bizim klasiklerimizi, romanlarımızı, şiirlerimizi, bizi yansıtan kitapları topladık. İnsanlar seyahat ederlerken buna ihtiyaç hissediyorlar. E-kitap uygulamalarımız var ama böyle bir mekanda hem enformasyon vermek hem de kitap seçkileri içerisinden birini alıp seyahat boyunca kendisine eşlik etmesine olanak sağlamış olmak hedefimizdi. Güzel bir uygulama oldu, Ankaramıza yakıştı, garımıza yakıştı."

Demircan, bu tür kütüphaneleri İstanbul Havalimanı, Esenboğa Havalimanı ve Konya Garı'nda da hizmete sunduklarını kaydetti.

Turistik enformasyon içeren yabancı dilde yayınlanmış kaynakların da bulunduğu kütüphaneden alınan kitaplar, Türkiye'deki herhangi bir kütüphaneye teslim edilebiliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11