Memede Süt Biter Mi?

Memede sütün bittiği nasıl anlaşılır? Kaç saatte memede süt birikir? Neden memede süt biter?

Anne Bebek 01.10.2020, 08:42
Memede Süt Biter Mi?

Anne adayları hamile kaldıktan sonra göğüslerin de süt birikmeye başlar. Doğum yaptıktan sonra bu sütün artması için anne adaylarının beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Ancak anne adaylarının sütünün olması süt yapan yemekleri yemesi gerekir. Eğer herhangi bir şeye alerjisi varsa bu durumdan kaçınmak ve farklı gıdalar tüketmek gerekir.

Annede Süt Olması İçin

Anne adayları doğum yaptıktan sonra beslenmesine çok dikkat etmelidir. Genellikle süt yapan besinleri tüketmek gerekir. Süt yapması içi genellikle sıvı gıdaları tüketmek daha doğru olacaktır. Özellikle hoşaf gibi içecekler her bebek için oldukça sağlıklıdır.

Anne de süt olması için gerekli bir plan yapmak daha doğru olacaktır. Anne de yeteri kadar süt olması için meyve ve çeşitli sebzeler yemek gerekir. Eğer yemeğinize dikkat etmezseniz sütünüz kesilebilir. 2 yaşına kadar anne sütü oldukça önemlidir. Her bebek anne sütü ile daha iyi bir şekilde büyür. Bu nedenle anne sütü bebek için oldukça yararlıdır.

Anne Sütünün Çoğalması

Anne sütünü arttırmak için annenin iyi bir şekilde kahvaltı yapması gerekir. Genellikle şekerli bir tatlı yiyecekler sağlığı oldukça olumsuz bir şekilde etkilediği gibi aynı zamanda sütün gelmesini de olumsuz anlamda etkileyebilir. Bu nedenle şekerli ve tatlı gıdalar tüketmek yerine sağlıklı bir kahvaltı yapmak daha doğru olacaktır.

Kahvaltınızdan taze sıkılmış meyve suyu, peynir, zeytin ve çeşitli Sebzeler olabilir. Bu gibi sebzeler anne sütü için oldukça yararlıdır. Öğlen öğünlerinde ve akşam yemeklerinde anne adaylarının sevdiği yemekler yapılabilir. Tatlı yerine meyve tercih edilebilir. Böylelikle sütünüzde her geçen gün artmış olur. Su tüketimi yapmak da oldukça önemlidir. Her anne adayı mutlaka günlük suyunu içmelidir.

Sütün Kesilmemesi İçin Sütün Sağılması

Bazı durumlar da anne adayları bebeğini emziremeyebilir. Ancak eğer süt verilmezse zamanla meme de süt azalır ve biter. Bu gibi durumlar da anne adayının sütünü sağması ve sağdığı sütü de dolaba koyması gerekir. Eğer bebeğin anne sütüyle beslenmesi sağlanacaksa mutlaka annelerin sütünü sağmayı aksatmaması gerekir. Zamanla anne sütü kesilirse ne yazık ki tekrar geri gelmez.

Emzirmek hem anne adayları hem de bebeğin sağlıkla büyümesi için oldukça önemlidir. Normal şartlarda iki yaşına kadar bebeğin anne sütü alması gerekir. Ancak sağlık problemlerinden dolayı anne eğer süt veremezse zamanla sütte kesilmiş olur. Bu gibi durum bebeği olumsuz anlamda etkileyebilir.

Bu nedenle anne adayı sütünü sağarak sütü saklayabilir ve bebeğe biberonda verebilir. Genellikle bu gibi durumlar da oldukça tercih edilmektedir. Böyle durumlar da bebek anne sütü almaya devam eder. Ancak burada önemli olan sütün kesilmemelidir. Bu nedenle anne adayları gıdasına dikkat ederek sütünü artırabilir. Böylelikle Bebek’te anne sütü olarak beslenmiş olur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36