Ankara Bala'da 2 köprü selden dolayı yıkıldı

Başken Ankara’nın Bala ilçesinde etkisini sürdüren sağanakta yollar, göle döndü; bazı iş yerleri su altında kaldı.

Bala 08.06.2022, 16:40 İrem Durak
Ankara Bala'da 2 köprü selden dolayı yıkıldı

Ankara Bala'da 2 köprü selden dolayı yıkıldı

Başken Ankara’nın Bala ilçesinde etkisini sürdüren sağanakta yollar, göle döndü; bazı iş yerleri su altında kaldı. Ergin Mahallesi'nde iki köprü yıkılırken, muhtar Mehmet Menteşe, "Mahallemizde şiddetli yağış başlaması ile birlikte sel oldu. Mahalle içerisinde bulunan 2 köprüyü sel yerinden sökerek aldı götürdü" şeklinde konuştu.

Bala'da öğle saatlerinde etkisini gösteren sağanak, günlük yaşamı olumsuz bir şekilde etkiledi. Cadde ve sokaklar su ile dolarken, sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte zorluk yaşadı. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, Aydoğan Mahallesi'ndeki dere, sel suları ile taşınca, çok sayıda ekili alan zarar gördü.

Diğer taraftan, Ergin Mahallesi'ndeki iki köprü de sel sularının etkisiyle yıkıldı.

'SEL, MAHALLEDEKİ 2 KÖPRÜYÜ YERİNDEN SÖKEREK GÖTÜRDÜ'

Sağanak ve sonrasında yaşananlarla ilgili bilgi veren Ergin Mahallesi Muhtarı Mehmet Menteşe, "Meteorolojiyi sürekli takip ediyorduk. Halk arasında bu mevsimlerde oluşan mevsimsel hareketlere 'hava oturmadı' denir. Hava mevsimine göre sakin değildi, mahallemizde şiddetli yağış başlamasıyla sel oldu. Mahalle içende bulunan 2 köprüyü sel yerinden sökerek aldı götürdü. Köprüler önceden 4.5 metre genişliğindeydi. Köy içi köprü ve menfez yenilenmesinde bu 4.5 metrelik köprüyü 2 metreye indirmişlerdi. Bu çaptaki bir köprü, gelen sel sularını havzasına alamadığından böyle bir zarara maruz kaldık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, beni görüntülü arayarak durum hakkında bilgi aldı. En önemli tesellimiz can kaybının olmaması. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10