Ankara Beypazarı Arası kaç Km? Kaç Saat?

Beypazarı arası kaç km, ilçeler, mahalleler ya da şehirler arası mesafe hesaplaması yapmak, Beypazarı ilçesinden seyahat edebilmek adına, yol güzergâhı belirleyerek internetteki haritaları kullanabilirsiniz

Beypazarı 09.04.2021, 13:20 09.04.2021, 14:31 İrem Durak
Ankara Beypazarı Arası kaç  Km? Kaç Saat?

Beypazarı Kaç Km? Kaç Saat?

Beypazarı arası kaç km, ilçeler, mahalleler ya da şehirler arası mesafe hesaplaması yapmak, Beypazarı ilçesinden seyahat edebilmek adına, yol güzergâhı belirleyerek internetteki haritaları kullanabilirsiniz. İnternet haritaları sayesinde detaylı bir şekilde Beypazarı yol haritasını ve bununla birlikte yol tarifi ile zaman bilgisini almak artık kolay olmakta. Seyahatinizde başlangıç noktasından Beypazarı’na nasıl gidebilirsiniz? Mesafe tam olarak kaç kilometre? Beypazarı konumunuzdan kaç saat sürer? Şehir merkezi ne kadar mesafe uzaklıkta yer alır? Sorularının yanıtı için arama motorundan yardım alabilmek mümkün. İşte Beypazarı Kaç km? Kaç saat? Sorularının cevapları…

Beypazarı Nerede Bulunuyor?

Ankara ili sınırları içerisinde yer alan Beypazarı ilçesinde, toplamda 78 mahalle/köy bulunmaktadır. Şehir merkezine 102 Kilometre ve yaklaşık olarak 1 Saat 40 Dakika uzaklıkta yer almaktadır. Yakın çevresinde Güdül, Nallıhan, Ayaş, Çamlıdere, Sincan, Kahramankazan ilçeleri bulunmaktadır.

Beypazarı Nüfusu Kaçtır?

Her sene açıklanan TÜİK verilerine göre 2019 senesi için Beypazarı Nüfusu 48.371 kişiden oluşmaktadır. Bağlı bulunduğu Ankara şehir nüfusunun % 0,86 oranı Beypazarı ilçesinden gelmektedir.

Beypazarı İlçe Özellikleri

Beypazarı, Ankara’nın 98 kilometre mesafede batısında yer alan ve Ankara ile İstanbul arasında bağlantı noktası üzerinde bulunan yoldadır. Bu yol Beypazarı’nın tarih boyunca önemli bir merkez olmasına olanak tanımıştır. Kendine has mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Beypazarı geleneksel evleri konak tarzında olan ve genel olarak 2 ya da 3 katlı yapılardır. Bölgenin sosyal ve kültürel yaşamı ile ilgili bilgi verir. Sosyal açıdan da yöre halkının yakınlığı bu yapıların birbirine yakınlığı ile anlaşılır.

Beypazarı ilçesinin tarihi önemi olup diğer bir doğal zenginliği de İnözü Vadisi olmaktadır. İnözü Çayı’nın bulunduğu vadide kayalıklarda birçok mağara bulunmaktadır. Bu mağaralarda bir zamanlar yerleşik yaşamın olduğu düşünülüyor olsa bile arkeolojik kazılar gerçekleştirilmemiştir. Beypazarı kültürel olarak da çok zengin bir yer olarak göz önüne çıkmaktadır. Dövme, demircilik, bindallı, bakır, telkâri işlemeleri bölge üzerinde yüzyıllardır gerçekleştirilen el sanatları arasında bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin ilk uygulamalı müzesi de ‘Yaşayan Müze’ Beypazarı’nda bulunmaktadır.

Telkari bu bölgenin en ünlü el sanatlarındandır. Burada işlenen sanat eserleri hem ülkemizde hem de dünya pazarında kendine geniş yer bulmaktadır. Ayrıca Beypazarı’nın yöresel mutfağı da kendine özgü birçok lezzeti barındırmaktadır. Bu lezzetlerin başında Beypazarı kurusu ile Beypazarı güveci gelmektedir. Her yıl Haziran ayında düzenlenmekte olan Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Festivali’nde bütün yöresel lezzet zenginliği ile kültürel şölen verilmektedir. Bu tarihler arasında Ankara’dan ve diğer tüm illerden Beypazarı çok sayıda konuk ağırlamaktadır. Ayrıca Beypazarı evleri yine oldukça ünlü olup Beypazarı'nın simgesi haline gelmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04