Ankara Beypazarı’nda UNESCO çalıştayı gerçekleştirildi

Ankara Beypazarı'nda gerçekleştirilen çalıştayda, Ayaş, Beypazarı, Göynük ve Taraklı ilçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi için seri adaylık çalışmalarına başladıklarını belirtildi.

Beypazarı 29.07.2022, 22:33 İrem Durak
Ankara Beypazarı’nda UNESCO çalıştayı gerçekleştirildi

Ankara Beypazarı’nda UNESCO çalıştayı gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara Beypazarı'nda gerçekleştirilen çalıştayda, Ayaş, Beypazarı, Göynük ve Taraklı ilçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi için seri adaylık çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un başkanlığı ile gerçekleştirilen Beypazarı'nda UNESCO çalıştayı yapıldı. İpek Yolu Kuzey Koridorunda yer alan Ayaş, Beypazarı, Göynük ve Taraklı ilçelerinin Belediye Başkanları ve Kaymakamlarının katılımı ile gerçekleşen çalıştayda, bu dört ilçenin UNESCO Dünya Miras Listesi için seri adaylık süreci ile alakalı çalışmaların başladığı ifade edildi. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Bakan Yardımcısı Özkan Yavuz, "Bugün Beypazarı'nda, yakın ilçelerimizi de davet ederek, toplantı gerçekleştirdik. İsteğimiz, İpek Yolu Kuzey Koridorunda yer alan 4 ilçemizi, Beypazarı, Ayaş, Taraklı ve Göynük'ü bir araya getirip, UNESCO nezdinde bir seri adaylık dosyası oluşturabilmek ve burayı bir aks olarak üstün evrensel değeri sebebiyse dünya miras listesine tescil edebilmek. Bu ilçelerimiz bir araya gelmesi ve birlikte çalışma taahhüdünde bulunması son derece kıymetli. İnşallah dört ilçemizi, bir seri adaylık dosyası halinde UNESCO Dünya Miras Listesine kaydettireceğiz" dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirip gerekli çalışmaları yaparak Beypazarı'mızın UNESCO sürecini başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere verdikleri desteklerden dolayı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Özgül Özkan Yavuz'a teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12