Alper Taşdelen Kimdir?

Çankaya Belediyesi Başkanı olarak görevini yürüten Alper Taşdelen gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki Alper Taşdelen kimdir, siyasi kariyeri nasıldır? Detaylar haberimizde…

Çankaya 26.11.2020, 21:01 İrem Durak
Alper Taşdelen Kimdir?

Alper Taşdelen Kimdir?

Çankaya Belediyesi Başkanı olarak görevini yürüten Alper Taşdelen gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki Alper Taşdelen kimdir, siyasi kariyeri nasıldır? Detaylar haberimizde…

Alper Taşdelen 1974 senesinde Ankara Çankaya’da dünyaya geldi. Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaparak New York eski Belediye Başkanı David Dinkins’tan “Çağdaş Belediyecilik ve Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü” konusu ile ilgili yazı yazdı. 1996 senesinde Sosyalist Enternasyonel’in 20. Kongresi’ne “en genç delege” olarak Deniz Baykal ve Erdal İnönü ile beraber CHP delegesi olarak katılım gösterdi. Kanal D’de diplomasi ile siyaset muhabiri olup iki sene ‘gazetecilik’ yaptı. Başbakan Bülent Ecevit’in kurmuş olduğu 57. Hükümet Dönemi’nde “Başbakan Müşavirliği” görevini üstlendi. Sonrasında özel sektöre geçerek on sene boyunca çalıştığı Petrol Ofisi A.S.’de en son “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” görevini aldı.

2011 Genel Seçimleri’nde “CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı” olarak seçimlere katıldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de CHP’den Çankaya Belediye Başkan adayı olarak yer aldı. O sene yerel seçimlerde %65 oranında oy alarak Çankaya Belediye Başkanı seçildi. Dış politika ile siyaset alanlarında dergilerde ve gazetelerde yayınlanan çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 31 Mart 2019 senesindeki yerel seçimlerde de CHP Ankara Çankaya İlçe Belediye Başkan adayı olarak katıldı. Seçimi kazanan Alper Taşdelen evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çankaya Belediyesi’ndeki Projeleri

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen görevi aldığından bu yana birçok projeyi hayata geçirmiştir. Bunlardan biri Aşağı Öveçler Mahallesi'nde 2 bin 200 metrekarelik alana kurulan Deniz Yarbay Ali Tatar Parkı olmuştur. Diğer bir yeni yapılan Mart’ın Sonu Bahar Parkı Söğütözü’nde 3 bin 945 metrekarelik alan ve 170 ağacı, 3 bin 643 bitkisi ile dikkatleri üzerinde topluyor. 9 bin 911 metrekarelik alana kurulan Sağlıkçılar Parkı’nın da 7 bin 642 metrekarelik yeşil alanı bulunuyor. Çalı grupları, mevsimlik çiçek ve ağaçlardan oluşan parkta oturma grupları ve çocuk oyun alanları da bulunuyor. Yine Cumhuriyet’in 97. Yılına özel açılışı gerçekleşen Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi’nin açılışı da bu dönemde gerçekleşmiştir. Açılış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapılmıştır. Çiğdem Mahallesi’nde inşa edilmiş olan havuz, 25 metre uzunluğunda ve beş kulvardan oluşuyor. 15 metrekarelik eğlence-rehabilite havuzlarının da bulunduğu tesiste bir de vatandaşlar için pilates, yoga, step alanları ve aerobik bölümler yer alıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04