Ankara’da Covid-19 Tedbirlerine Uymayanlara Para Cezaları Verildi

Çankaya ilçesinde gerçekleştirilen polis uygulamasında yeni tip korona virüs (Covid-19) için alınan önlemlere uymayan vatandaşlara para cezası verildi.

Çankaya 28.11.2020, 15:11 İrem Durak
Ankara’da Covid-19 Tedbirlerine Uymayanlara Para Cezaları Verildi

Ankara’da Covid-19 Tedbirlerine Uymayanlara Para Cezaları Verildi

Çankaya ilçesinde gerçekleştirilen polis uygulamasında yeni tip korona virüs (Covid-19) için alınan önlemlere uymayan vatandaşlara para cezası verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bilgilere göre dün 18.00 – 22.00 saatleri arasında Çankaya ilçesinde 520 polisin katıldığı bir uygulama gerçekleştirildi. Uygulama dahilinde 1873 kişi ile 769 araç sorgulaması yapıldı ve 829 iş yeri kontrol edildi. Covid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadığına da bakan polis ekipleri sosyal mesafe kuralına uymayan 22 kişiye 69 bin 300 lira, karantina tedbirlerine uymayan 3 kişiye 9 bin 450 lira, maske takmayan 14 kişiye 12 bin 600 lira, 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 8 kişiye ise 25 bin 200 liralık idari para cezası kesildi. Ayrıca 3 iş yeri hakkında da “çalışanlar arasında sosyal mesafe kuralına uyulmaması” gerekçesiyle işlem gerçekleştirildi.

Trafik kurallarını da denetleyen polis ekipleri kurallara uymayan sürücüler ile çevreye rahatsızlık veren sürücülere de para cezası kesti. Kesilen para cezaları toplamda 122 bin 388 lira oldu. Ayrıca kontrollerde bir adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Covid-19 Önlemleri Nelerdir? Nasıl Korunabiliriz?

Covid-19’un yayılmasını önlemek için sürekli yeni tedbirler açıklanıyor ve vaka sayıları giderek artıyor. Bunun üzerine insanlar Covid-19’a yakalanmamak için sürekli araştırmalar yapıyor. Peki Covid-19’a yakalanmamak için nasıl önlemler alınmalıdır. İşte cevaplar…

Ellerin temizliği bu dönemde çok önemli. Eller sık sık temizlenmeli. Su, sabun ve alkol bazlı dezenfektanlar kullanılmalıdır.

Hapşıran ya da öksüren kişilerden sosyal mesafe kuralı gereğince uzak durulmalıdır.

Fiziksel mesafenin korunamayacağı durumlarda maske takılmalıdır.

Göz, ağız ve buruna dokunulmamalıdır.

Hapşırma ya da öksürme durumunda ağız ya da burnun dirseklerin iç kısmı ya da mendille kapatılması sağlanmalıdır.

Kişi kendini iyi hissetmiyorsa mutlaka evde kalmalıdır.

Öksürük, solunum güçlüğü ve ateş varsa tıbbi yardım alınmalıdır.

Sağlık hizmetlerine başvuru yapmadan önce arayarak bilgi almak ve doğru sağlık tesisine hızlı şekilde yönlendirilmekte etkili olacaktır. Bu şekildeki yaklaşım hem kişiyi koruyacak hem de virüslerin ve diğer enfeksiyon türlerinin yayılmasını önleyecektir.

Maskeler ayrıca virüsün bir kişiden diğerine geçmesini önlemeye yardımcı olur. Ancak tek başına maske covid-19’a karşı koruma sağlamaz. Bu alınacak olan önlem fiziksel mesafe ile el hijyeni önlemleri ile beraber kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumlarının önerilerine mutlaka uyulmalı ve gereken her türlü destek alınmalıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10