Bahçesine ölü köpekleri gömmüş

Çankaya’daki bir evin bahçesinde çöp torbaları içinde gömülü olan 10 köpek ölüsü, evin içerisinde ise uygunsuz şartlar altında tutulan 7 yavru köpek bulundu.

Çankaya 09.08.2021, 13:10 İrem Durak
Bahçesine ölü köpekleri gömmüş

Bahçesine ölü köpekleri gömmüş

Çankaya’daki bir evin bahçesinde çöp torbaları içinde gömülü olan 10 köpek ölüsü, evin içerisinde ise uygunsuz şartlar altında tutulan 7 yavru köpek bulundu. Evde kalan sözde hayvansever Meral T. ise adliyeye gönderildi.

Çankaya Ön Cebeci Mahallesi Samur Sokak sakinlerinin ‘kötü koku’ şikâyetleri üstüne Çankaya Belediyesi ile polis, Meral T.’nin (55) oturmuş olduğu binanın bahçesinde arama gerçekleştirdi. Bahçe duvarının dibinde yapılan aramanın sonucu olarak Meral T’nin oturduğu 3 katlı binanın bahçesinde çöp torbaları içinde gömülü halde 10 ölü köpek bulundu. Evin içerisinde yapılan aramada ise 7 yavru köpeğin kafeslerin içerisinde uygunsuz şartlarda tutulduğu belirlendi. Evde çok miktarda çöp de bulunurken, köpeklere el kondu. Köpekleri bakımsız bıraktığı ve eziyet edip öldürdüğü iddia edilen Meral T. ise polis tarafından gözaltına alındı. Suçlamaları reddederek ifade vermeyeceğini söyleyen Meral T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Komşuları ise Meral T. hakkında geçen yıl da sokak köpeklerini öldürüp gömdüğü suçlamasıyla işlem yapıldığını söyledi.

KÖPEKLERDEN ÇIĞLIK GELİYORDU

Fatoş Dalmaz (26), komşusu Meral T.'nin evinden sürekli köpek sesleri geldiğini belirterek, “Köpeklere vuruyordu, köpeklerden çığlık sesi geliyordu. Duyarak şahit oldum. Biz koku alıyorduk; ama köpekleri öldürdüğüne dair hiçbir şey hissetmemiştik. Hiçbir şekilde diyaloğumuz yoktu. Sadece ben üstte oturduğum için bahçeye baktığımda insanlara sataştığını görüyordum” dedi. Bir başka komşusu Hamdi Mert (53) ise, “Köpekleri dövüyordu. Kendisini birkaç kez ikaz ettim. Geçen sene şikayette bulunduk. Yine resmî kurumdan geldiler, köpekleri götürdüler. Bu sene yine aynı oldu. Mahallece rahatsızız. Gereğinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

EVİMİ İZİNSİZ İŞGAL ETMİŞ

Meral T.’nin oturduğu evin sahibi Mehmet Çetin (76) ise Bursa'da oturduğunu ve evinin izinsiz şekilde işgal edildiğini iddia ederek, “Evimi kontrol etmeye pandemi nedeniyle bir buçuk senedir gelemedim. Kısıtlamalar kalkınca evimi kontrole geldim. Meral T. eşyalarını benim evime taşımış. Köpekleri benim evimde. Kendisine 'sen ne yapıyorsun' dediğimde 'boştu kalırım' şeklinde cevaplar verdi. Alttan alarak boşaltmasını söyledim. O da dün için evi boşaltacağını söylemişti. Dün sabah geldiğimde ev boşalmamış. Meral T. ve oğlu benim evimde hala ikamet ediyordu. Polise şikayet ettim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36